Til høsten kommer en ny true crime-serie, produsert av Mothership Entertainment, på TV 2. Kanalen kaller saken en av de dyreste forsvinningssakene i Norge. 

Serien omhandler den vietnamesiske kvinnen Dung Tran Larsen, som flyttet til Bergen for å gifte seg med en norsk mann hun hadde møtt en håndfull ganger.

Hun bosatte seg i mannens hjem sammen med hans familie da hun kom til Norge fra Vietnam. 18. juni 2007 fikk hun sitt andre barn. Kun fem dager senere ble kvinnen observert for siste gang - men først 20. juli ble hun meldt savnet av ektemannen. 

Politiet begynte raskt å lete etter kvinnen, og siden har det skjedd mer enn 100 søk etter henne.

I august samme år ble mannen og de tre familiemedlemmene de bodde med arrestert, mistenkt for å stå bak forsvinningen.

De ble løslatt samme høst, til tross for at politiet mente at noen i familien visste hva som hadde skjedd med Dung. 

I 2009 ble saken henlagt.

Les også: Krimmysterium blir true crime på NRK: - Maler et oppsiktsvekkende bilde av politiets arbeid

- Sterk og hjerteskjerende historie
14 år senere vet man fortsatt ikke hva som skjedde med 22-åringen. 

– Dette er en sterk og hjerteskjærende historie om en ung kvinne som søker lykken i et fremmed land, men som i stedet får en helt annen, og tragisk skjebne. Dung Tran Larsen ble trolig utsatt for en kriminell handling, og tilbake sitter pårørende både i Norge og Vietnam som ønsker svar. Vi håper at serien kan bidra til dette, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen

Ifølge TV 2 forteller true crime-serien Dungs historie, ser nærmere på den omfattende etterforskningen, og undersøker om det er nye spor eller tips i saken.

– Dung-forsvinningen er en svært spesiell sak om en ung mor som blir sporløst borte, der flere medlemmer av nær familie blir siktet. Saken er fremdeles et åpent sår i Vest politidistrikt, og flere i politiet har ikke gitt opp håpet om å løse saken, sier Monika Yndestad, journalist i Mothership Entertainment.

Politiet medvirker i serien
Tidligere etterforskningsleder i Vest Politidistrikt, Bent Arild Raknes, er med i teamet som går gjennom saken på nytt.

Politimannen som ifølge TV 2 var aller tettest på saken, politiinspektør Tore Salvesen, medvirker også i serien. Han sier at selv om saken formelt er henlagt, har politiet fortsatt et berettiget håp om å finne henne.

– Noen der ute må sitte på opplysninger som kan medvirke til at hun blir funnet. Disse ønsker vi å komme i kontakt med. I tillegg har vi gjennom årene samlet store mengder etterforskningsmateriale og vi vil fortsette å samle og bearbeide informasjon vi får om denne forsvinningen. Familien til Dung trenger svar, og vi håper tv-serien kan være med å gi dem dette, sier Salvesen.

Les også: Politiet må endre egen policy etter økt trykk fra True Crime-produsenter