På slutten av en lang kveld på Gamle Logen var det til slutt podkastprofilen Iselin Guttormsen som ble kåret til «Årets influencer» under Vixen Awards. Totalt ble delt ut 15 priser i en rekke klasser og noen av kveldens vinner var datteren til prinsesse Märtha Louise og nå avdøde Ari Benh, Leah Isadora Behn, tidligere superblogger Emilie Nereng og kveldens dobbeltvinner Jørgine Massa Vasstrand.

Les også: Leah Isadora Behn er årets skjønnhets-influencer - klart for Vixen Awards

Men den aller gjeveste prisen var det altså sexolog, Iselin Guttormsen, som fikk med seg. Den 33-årige influenceren er mest kjent for sin podkast «G-punktet» som gis ut på Podimo, den nye podkastplattformen som tilbyr sine episoder både mot reklame og abonnement I tillegg har Guttormsen en Instagram-profil der hun nå har 184.000 følgere.

- Jeg sier som alle andre, at jeg har virkelig ikke forberedt noen tale. Jeg trodde det ikke også trodde jeg virkelig ikke at jeg skulle være så flåsete at jeg skulle begynne å grine. Men det har vært ganske tøft å stå i dette, sier Guttormsen. 

I podkastene sine tar Guttormsen opp mange vanskelige tema knyttet til sex og kropp. 

- Jeg må få takke Sebastian Solber som er min altmuligmann og som oppdaget meg på en mammakanal på Snapchat også David Eriksen som gjorde at jeg turte å satse. Exentric People må jeg også takke for å bidra til at jeg fikk oppfylt drømmen min om å lage podkast og lansere bok. Også må jeg takke familien min og jentene mine, sier årets store vinner. 

Her kan du se hvordan Iselin Guttormsen ta i mot prisen Årets influencer under Vixen Awards. 

I finalen «Årets influencer» kjempet Guttormsen med en av Norges aller første bloggstjerner Emile Nereng, Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset, modell Rawdah Mohamed og Youtuber Hanna-Martine Slåttland Baller.

I år var det rekordmange 30.000 nominasjoner til Vixen Awards. Til sammenligning var det for ti år siden 1.000 nominasjoner så arrangementet har lagt på seg med årene. 

Juryleder i årets Vixen Awards, Astrid Valen-Utvik, synes det var helt på sin plass å gi Iselin Guttormsen en pris.

- Hun har gjort et strålende arbeid med å flytte grenser og løse opp tabuer, blant annet podkasten hun lager, i tillegg til at vi synes det er stor stas å kunne trekke frem nyere talenter som Leah Isadora Behn og Oskar Westerlin, sier Valen-Utvik.

På den røde løperen:

Iselin Guttormsen er årets beste influencer. I hvert fall fikk hun den prisen under fredagens Vixen Awards. Her sammen med influencer-kollega Alexandra Joner da de to ankom den røde løperen før prisutdelingen startet. Foto: Eivor Eriksen.