Podkast-utfordrer sikrer seg Jan Thomas, Solveig Kloppen og Iselin Guttormsen: - De aller største er veldig ettertraktet

Podimo legger en av Norges mest populære podkaster bak betalingsmur.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Podimo er allerede lansert i Danmark, Tyskland, Spania og Latin-Amerika. På sensommeren lanseres plattformen også i Norge. Med lanseringsdatoen rett rundt hjørnet har Podimo virkelig fått fart på rekruteringsarbeidet, og ifølge innholdssjef Lina Tandberg Martens har de flere ess i ermet før premieren.

- Jeg er stolt over hva vi har fått til. Vi kan endelig avsløre de første podkastene som skal inngå i Podimo Premium. Det er blant annet G-punktet med Iselin Guttormsen og nye podkaster med Jan Thomas, Solveig Kloppen, Lilli Bendriss og Tone Damli. I tillegg har vi veldig mye annen snacks på lur, sier Tandberg Martens.

G-punktet er allerede en av Norges mest populære podkaster og befinner seg akkurat nå på tiende plass på Podtoppen. Nå blir den eksklusiv for Podimos betalende brukere.

- Dere har ikke sprengt budsjettet på disse signeringene?

- Forhandlinger må til, men blir det for dyrt så takker man nei. Noen profiler får godt betalt via sponsorater og annonsering, og da settes forventningene deretter, sier Tandberg Martens som ønsker å lokke både erfarne, og uerfarne, podkast-lyttere til Podimo.

Les også: Podkast-utfordrer møter giganter og mediehus til kamp om brennhett marked

Kamp om profilene

Podkast-konseptet utvikler seg i rekordfart og kampen om de største profilene har spisset seg til for Podimo, Podme og de andre podkast-plattformene.

Schibsted fikk mange til å spisse ørene da de hentet Herman Flesvig og Mikkel Niva, som står bak Norges mest hørte podkast «Friminutt», og Radioresepsjonen fra NRK. De blir tilgjengelig for et betalende publikum på den konkurrerende podkast-plattformen PodMe, som Schibsted eier.

- Det er mange profiler som mottar tilbud om dagen, men også mange som ikke gjør det. De aller største er naturligvis veldig ettertraktet, og det er bra, for de leverer. Men det er veldig mange profiler der ute, både dem som har laget – og dem som ikke har laget podkast før, sier Tandberg Martens som er meget fornøyd med innholdet de har fått på plass så langt.

- Jeg er kjempestolt av podkastene i porteføljen. Vi har overraskende, morsomme og kanskje også pirrende konsepter på vei, sier hun.

Vil også ha gratisinnhold

I likhet med Spotify, Netflix, HBO og andre strømmetjenester så kommer også Podimo til å gå for en betalingsmodell hvor kunden betaler en månedssum, for deretter å få tilgang til premiuminnhold. Men det vil også være muligheter for gratislytting.

- Podimo byr på et kuratert utvalg av nye og eksisterende lydformater for betalende abonnenter. Noen av podkastene som skal inngå i Premium-produktet er G-punktet og nye podkaster fra blant annet Jan Thomas, Solveig Kloppen og Tone Damli. I tillegg vil du finne gratisinnhold i appen, sier Tandberg Martens som legger til at de enda ikke har bestemt seg for hva månedssummen skal ligge på.

I likhet med andre strømmeplattformer er Podimo i tillegg en podcatcher, som henter podkaster som publiseres på åpen RSS. Podimo skiller seg fra andre tjenester på markedet fordi tjenesten kuraterer innholdet og gir anbefalinger basert på abonnentens lytting.

- En stor utfordring for mange er å finne gode podkaster. Der problemet løser Podimo. Det blir enkelt å finne nye podkaster sier Tandberg Martens.

Klar for pod-kamp:

Lina Tandberg Martens har tidligere jobbet som forretningsutvikler for podkast og lyd i Schibsted. Nå går hun i direkte konkurranse med den norske mediekjempen. Foto: Johnny Nordskog

Jeg er kjempestolt av podkastene i porteføljen. Vi har overraskende, morsomme og kanskje også pirrende konsepter på vei Lina Tandberg Martens

Rom for mange aktører

I dagens marked får Podimo hard konkurranse fra blant annet Schibsted. Tandberg Martens imidlertid mener at publikum ikke står overfor en enten-eller-situasjon.

- Jeg sier som Ole Brum; Ja takk begge deler. Jeg selv abonnerer på flere strømmetjenester. Netflix, HBO og TV 2 Play for eksempel. Ja takk alle tre. Jeg mener det er plass til flere strømmetjenester for lyd på markedet, sier Tandberg Martens.

Les også: Schibsted kjøper seg opp i PodMe - skal stå i sentrum av mediehusets podkast-satsing

Hun forteller at Podimo uansett kan bli ansett som en underdog i konkurransen mot de aller største aktørene, men at de skal gjøre sitt for å tilfredsstille kundene.

- Vi er en lokal aktør og et lite team med en premium tjeneste for lydforellinger som gjør det enkelt for folk å nyte gode lydfortellinger. Vi skal ha god kundeservice og det skal være enkelt å få tak i oss. Vi er tilgjengelige for alle som vil lytte og lage podkaster, sier hun.

Tar gjerne imot tips

- Så hvis Ola Nordmann brenner inne med en podkast-idé. Da stiller dere opp?

- Vi vil veldig gjerne høre på podkast-ideer fra folk. Det trenger ikke være store navn som skal bli valgt ut. Det er masse gode podkaster der ute som drives av ildsjeler. Det viktigste er at man har en god formidlingsevne og en unik historie som passer i våre innholdsvertikaler. Vi ser etter overraskende historier og nye sjangre. Jeg mener vi mangler en bredde i podkasttilbudet i Norge i dag. Vi har masse bra, men kunne gjerne hatt enda mer bredde, sier Tandberg Martens.

Hun forteller at Podimo gjennom et bredt utvalg av podkaster skal lokke til seg både erfarne og uerfarne podkastlyttere.

- I Norge er det 45 prosent som hører på podkast månedlig. Vi ser et kjempepotensial i nye lyttere. Vi skal jobbe hardt for å gi enda flere nordmenn glede av lydfortellinger, sier Tandberg Martens.

Podkast-utfordrer sikrer seg Jan Thomas, Solveig Kloppen og Iselin Guttormsen: - De aller største er veldig ettertraktet