Saken blir oppdatert.

Schibsted legger onsdag morgen frem sine resultater for årets tredje kvartal og de viser at driftsresultatet (EBITDA) endte på 769 millioner kroner, det var en økning på 91 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

På forhånd var det ventet et brutto driftsresultat (EBITDA) på 728 millioner kroner i tredje kvartal, ifølge E24 , som viser til tall fra Infront.

Omsetningen skyter også fart og det med hele 479 millioner kroner, til 3,66 milliarder kroner eller 15 prosent.  Ser en på den underliggende veksten så var den noe lavere.

- Vi fortsetter vår positive utvikling i tredje kvartal, men en underliggende inntektsvekst på 11 prosent i alle segmenter og en driftsmargin på sterke 21 prosent, særlig av nordiske markedsplasser, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i en børsmelding. 

I kvartalsrapporten trekkers det ellers frem et sterkt kvartal for de nordiske markedsplassene med en inntektsvekst på 33 prosent og en inntjening der over halvparten av omsetningen ender i kassen til Schibsted-konsernet.

Nyhetsmediene hadde syv prosent underliggende inntektsvekst «takket være et sterkt digitalt annonsemarked og fortsatt vekst i abonnementsalg». Selskapet tjener imidlertid mindre penger på medievirksomheten som en følge av økte investeringer og engangseffekter i tredjekvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2020.

- Nyhetsmediene nådde en viktig milepæl med mer enn en million digitale abonnenter og inntektsvekst. Dette klarte vi gjennom et sterkt digitalt reklamesalg og fortsatt god utvikling i vår abonnementsvirksomhet. For å bygge videre på denne trenden og gripe potensialet for vekst i denne delen av forretningene våre har vi startet å øke investeringene våre, som for eksempel i den abonnementsbaserte podkasttjenesten vår PodMe og vår næringslivsside E24, sier Skogen Lund.

Her kan du se alle tallene til Schibsted for årets tredje kvartal. Alle tall i MNOK. 

Schibsted 2021 2020 Endring i %
Omsetning 3.667,0 3.188,0 + 15
Driftsresultat 564 360 + 56
Resultat før skatt 509 321 + 58