TV 2 vil ikke slippe ansatte løs på kontoret - Schibsted og Discovery åpner opp

- Vi kommer til å ligge på en noe strengere linje enn myndighetene, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

På en pressekonferanse tidligere i dag meldte regjeringen og helsemyndighetene om det nordmenn flest har ventet på i godt over et år: Norge åpner opp og énmeteren forsvinner. 

Under store deler av pandemien har en av koronarestriksjonene vært et påbud om hjemmekontor for alle som har mulighet til det. I Norges største kommersielle TV-hus vil det fortsatt være begrensinger for de ansatte i Bergen og Oslo.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier at de nettopp har åpnet for 75 prosent bemanning på kontoret Bergen og tre dager i uka for ansatte på kontoret i Oslo.

- Så har vårt ankepunkt gjennom hele pandemien vært å beskytte våre sendekritiske funksjoner, av hensyn til den enkelte ansatte. Vi kommer til å ligge på en noe strengere linje enn myndighetene, for å sikre disse sendekritiske funksjonene. Foreløpig så øker ikke vi til noe mer enn det vi allerede har gjort, sier Dahl.

Les også: Event-topper klare for jubileumsfest, Munch-åpning og konsert: - Det er en euforisk følelse

- Pandemien er ikke over

TV 2-ansatte må altså vente litt lengre på en helt normal hverdag.

- Hvor lenge kommer dere til å ligge på en noe strengere linje? 

- I noe tid fremover, fordi vi er nødt til å ivareta. Pandemien er ikke over selv om Norge åpner. Det er fortsatt smitte der ute. 

Dahl legger til at dette er noe som vil bli vurdert fortløpende. 

- Det er naturlig at over helgen så kommer vi til å se på veien videre. Pandemien har gitt oss en positiv læring om hjemmekontor og fleksibiliteten det gir. Vi vil se mer på dette med hybride og fleksible arbeidsmetoder, til det beste for de som jobber i TV 2, avslutter han. 

Schibsted: - Går i en mer hybrid retning

Head of People and Corporate Affairs i Schibsted, Mette Krogsrud, sier at de hele tiden har forhold seg til myndighetenes retningslinjer. 

- Når samfunnet åpner opp, åpner vi også opp våre kontorer. Vi går i en mer hybrid retning fremover og mange av våre ansatte ønsker å ha hjemmekontor. Det går vi i gang med å eksperimenterer med de neste månedene, sier hun.

- Kommer dere til å ha et krav om hvor mye ansatte må være på kontoret? 

- Teamets behov går først, men de miljøene i de ulike selskapene har ulike kjøreregler. Vi er jo mange bedrifter under Schibsted-paraplyen. Det bestemmes innenfor de ulike gruppene hvordan man gjør det, så det finnes ikke et helt klart svar på det, avslutter hun .

Kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery sier at de hadde planlagt retur for alle fra 4. oktober.

- Det er noe alle gleder seg veldig til. Med dagens beskjed fra regjeringen vil vi gjøre det vi kan for å returnere til en normaltilstand så snart som mulig, men dette arbeidet begynner nå, så får vi kommunisere til de ansatte først, når veien videre er besluttet, sier McBride. 

TV 2 vil ikke slippe ansatte løs på kontoret - Schibsted og Discovery åpner opp