Fredag morgen legger medie- og rubrikkselskapet Schibsted frem sine tall for årets tredjekvartal og de viser at selskapet økte omsetningen med nesten 500 millioner kroner og hadde en driftsmargin på 21 prosent.

Les også: Schibsted øker overskuddet med 91 millioner

Det er de nordiske rubrikkstedene som Finn.no og svenske Blocket som sørger for den største inntjeningen, for ser man på mediedivisjonen som teller aviser som VG og Aftenposten, går det litt tråere og overskuddet krymper med rundt 25 millioner kroner.

- Nyhetsmediene nådde en viktig milepæl med mer enn en million digitale abonnenter og inntektsvekst. Dette klarte vi gjennom et sterkt digitalt reklamesalg og fortsatt god utvikling i vår abonnementsvirksomhet. For å bygge videre på denne trenden og gripe potensialet for vekst i denne delen av forretningene våre har vi startet å øke investeringene våre, som for eksempel i den abonnementsbaserte podkasttjenesten vår PodMe og vår næringslivsside E24, sier konsernsjefen i Schibsted, Kristin Skogen Lund.

VG vokser mest
Nyhetsmediene hadde en omsetning på snaue to milliarder kroner og det var en vekst på syv prosent sammenlignet med tredje kvartal i 2020 da omsetningen var på 1,8 milliarder kroner. Sterkest var veksten i VG der inntektene økte med 13 prosent, mens den for abonnementsavisene kunne vokste med to prosent.

- VG leverte et nytt sterkt kvartal godt drevet av digitale inntekter både fra annonser og abonnement. VG hadde også betydelige positive effekter på annonsesiden drevet at et sterkt reklamemarked i tredjekvartal, særlig innenfor video, innholdsmarkedsføring og display, skriver mediekonsernet i kvartalsrapporten.

Øker podkastinvesteringene
Selskapet tjener imidlertid mindre penger på medievirksomheten som en følge av økte investeringer og engangseffekter i tredjekvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2020.

Driftsresultatet faller altså med 25 millioner kroner til 247 millioner kroner i tredje kvartal i år, og det var da ned fra 272 millioner kroner på samme tid i fjor. Både lønnskostnadene og andre kostnader økte med rundt ti prosent til 1,68 milliarder kroner.

- Kostnadsøkningen på ni prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor var drevet av økte investeringer i nye strategiske initiativer med et sterkt vekstpotensial i PodMe og E24. I tillegg får vi en reversering av de midlertidige besparelsene ved å ha hjemmekontor, heter det i rapporten.

Inntektene fra podkastområdet ligger i kategorien andre inntekter som vokste til 260 millioner kroner, eller 11 prosent, men her ligger også flere andre nettsteder som TV.nu og Klart.se og Omn samt trykkerivirskomheten.

Les også: Schibsted kjøper seg opp i PodMe - skal stå i sentrum av mediehusets podkast-satsing

Her  kan du se alle tallene til Schibsteds nyhetsdivisjon for årets tredje kvartal. Alle tall i MNOK. 

Schibsted News 2021 2020 Endring i %
Omsetning 1.928,0 1.809,0 + 7
Driftsresultat 247 272 - 9