Torsdag ettermiddag presenterte Viaplay sitt nye studio og vintersportskonseptet som har fått navnet «Viaplay vinter». Alpinekspert hos Viaplay, Kjetil André Aamodt, forteller til Kampanje at han er imponert over arbeidet bak studio og forteller at han skal gjøre sitt for å få seerne over fra NRK til Viaplay. Han innrømmer imidlertid at også han har kjent på skepsisen til at vintersport ikke lenger er på NRK.

- Jeg håper vi kan holde oss oppdaterte og få pratet med utøverne så vi kan presentere litt på innsiden. I tillegg har vi gode kommentatorer så vi får den gåsehud-effekten. Det er det aller viktigste synes jeg når jeg hører på. At det er entusiasme i det vi formidler, sier Aamodt.

- Men så har det vært litt skepsis ute blant folk ved at man tar vintersporten bort fra NRK. Har du forståelse for den skepsisen?

- Ja, jeg har vært skeptisk selv jeg. Ingen tvil om det. Men Viaplay og Nent satser veldig på sport, så det kommer veldig mye til de kanalene, også Premier League. Etter hvert så tror jeg at de som er glad i sport finner frem til den kanalen og vi vil ha gode vinterstudioer. Det mener jeg er viktig at vi har lørdag og søndag, så folk kan ha det gående litt i bakgrunnen, og så drar vi på når det er nordmenn på start. Så kan man komme og se litt mens man rydder, støvsuger og passer på ungene, sier Aamodt.

Se videointervju med Kjetil André Aamodt her:

 

- Nervene er der 
Julie Strømsvåg ledet store deler av presentasjonen og forteller at nervene er på plass, under en måned til første verdenscuprenn i langrenn.

- For å si det sånn; De er til stede. Ja, vi kjenner det, sier Strømsvåg om nervene før hun fortsetter:

- Men det tror jeg er bare bra. Vi skal kjenne litt på dette. Det er store rettigheter vi har overtatt og det er et stort ansvar. Vi skal traktere dette på en bra måte, så nervene er der.

Hun tror Nent og Viaplay må smøre seg med noe tålmodighet før seerne kaster seg over Viaplay-sendingene.

- Vi kan ikke gjøre noe annet enn å ha fullt fokus på å lage gode sendinger, og det er jeg helt sikker på at vi skal få til med den ekspertisen vi har her og det ekspertkorpset vi har. Det er det som gjør meg trygg på at det blir et bra produkt. Vi må kanskje bare ta tiden til hjelp. Folk som er interessert i vintersport må over til oss på et tidspunkt, for det er her vinterrettighetene er. Og vi kommer til å få mer og mer. Så jeg håper folk gjør den bittelille innsatsen for å finne ut hvordan de skal finne oss – så er de der, og da er det easy, sier Strømsvåg.

Se videointervju med Julie Strømsvåg her:

 

Tror på langtidsprosjekt
Sportssjef i Nent, Kristian Oma, forteller at torsdagens minipremiere var den første ordentlige testen av nytt vinterstudio.

- Jeg er veldig spent. Dette er jo dag en egentlig. I går var det pakker og masse forskjellige her i studio som ikke skal være i et studio. Så dette er første dagen hvor vi virkelig begynner å teste studio. Jeg så jo at det blafret noen småsteder her og der. Men nå har vi tre uker på å teste og få alt til å sitte. Men som en liten minipremiere så det veldig bra ut, sier Oma.

Han tror det kan bli et langtidsprosjekt å omstille folk fra å skur på NRK, til å gå over til Viaplay.

- Jeg tenker, det er litt sånn magefølelse, at frem til VM i nordiske grener i 2023 i Planica så kommer vi til å bruke tiden på å egentlig få folk, sakte, men sikkert, til å skru over. Og da er vi skikkelig etablert da. Da vet folk at «her er vi», sier Oma.

Han håper også at nytt vintersport i nytt format på ny kanal kan være med på å pirre nysgjerrigheten og ikke bare skepsisen.

- Jeg håper vi er pirrende for de som har lyst til å få med seg hvordan dette ser ut og i hvilken drakt det kommer i og hvordan vi håndtere det. VI må være klar fra vignetten går og kameralampene går på. Og det skal vi være, sier Oma.

Se videointervju med Kristian Oma her: