Saken blir oppdatert.

26. oktober går startskuddet for HBO Max i Norge. Da slukkes lysene i den nesten ni år gamle tjenesten HBO Nordic til fordel for det som er blitt en global storsatsing for Warner Media.

HBO Max ble først lansert i USA for 15 måneder siden. Deretter har tjenesten blitt lansert i ytterligere 39 land, men Norden er først ut i Europa, sammen med Spania og Andorra.

HBO Max går aggressivt ut for å hente nye kunder til sin nyoppussede tjeneste. På en digital presentasjon tirsdag kunne EMEA-sjef for HBO Max, Christina Sulebakk avsløre at de kutter prisen fra 109 kroner, som er dagens pris for HBO Nordic, til 89 kroner for HBO Max.

Dersom man vil forplikte seg til ett år, får man i tillegg fire måneder gratis, altså 712 kroner. 

Betaler man i dag fullpris for HBO Nordic i ett år, vil man altså kunne spare snaue 600 kroner på et årsabonnement på HBO Max.

Viaplay og TV 2 dyrest i klassen
Til sammenligning koster også Disney+ 89 kroner i måneden, men et årsabonnement koster 890 kroner.

Netflix tilbyr en rekke ulike abonnementsmodeller som starter på 89 kroner i måneden og stopper på 159 kroner.

Viaplay tar 129 kroner for sitt film- og serieabonnement.

TV 2 tar på sin side 139 kroner for sitt film- og serietilbud, men prisen senkes til 89 kroner dersom man vil se med reklame.

Klassikere og nye favoritter
HBO Max skal tilby «alt» WarnerMedia har å by på av film- og TV-underholdning, inkludert HBO-klassikere som «Game of Thrones», «The Sopranos» og «Sex og singelliv», og nye favoritter som «Euphoria», «Succession» og «Mare of Easttown».

I desember ruller tjenesten ut det de kaller det neste kapittelet i «Sex og singelliv», som har fått navnet «And Just Like That», og til neste år slippes storsatsingen «House of the Dragon», som finner sted flere hundre år før hendelsene i «Game of Thrones».

De lokale produksjonene får tittelen Max Originals, og det er her vi finner neste sesong av norske «Beforeigners» og den nye svenske serien «Lust».

HBO Max blir også hjemmet til WarnerMedias rikholdige filmarkiv, som inkluderer Harry Potter-filmene«Lord of the Rings» og superheltene fra DC-universet, som Wonder Woman og The Suicide Squad.

Ferske kinofilmer
På dagens lansering slapp de også nyheten om at selskapets kinofilmer vil slippes på tjenesten 45 dager etter premieren det neste året. Det inkluderer filmer som «The Batman» og «Matrix Resurrections».

- Vi kommer til å lansere en helt ny tjeneste. Dette er mer enn bare et navnebytte og en oppgradering. Vi kommer til å skape en strømmeplattform som fans i Europa bare kommer til å elske, har HBO Max-toppen Christina Sulebakk tidligere sagt til Kampanje.

Les også: HBO Max-sjefen vil doble antall ansatte i Norge: - Vi skal bli den ledende strømmetjenesten