– Vi har jobbet i lengre tid med denne serien, som vi håper kan kaste nytt lys over Tina-saken. Forrige ukes utvikling gir fornyet håp om at det fortsatt er mulig å løse mysteriet, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen i en pressemelding.

Tina Jørgensen forsvant natt til 24. september 2000 i Stavanger. 21-åringen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke på Jæren etter én måned. Drapet er fortsatt uoppklart.

TV 2 skriver at de tidligere i år sammen med Novemberfilm startet arbeidet med en ny dokumentarserie om Tina-saken, med forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst og den journalisten Hans Petter Aass i spissen. Håpet er å finne nye opplysninger som kan bidra til en oppklaring av saken.

– Ny oppmerksomhet kan gi ny informasjon
Horst sier at det har gått over to tiår siden Tina Jørgensen ble drept, men at tiden ikke trenger å være en hindring for å finne nye svar.

- Snarere tvert imot. Mennesker som den gangen saken var ny valgte å tie, kan nå være i en annen livssituasjon som gjør det lettere for dem å snakke nå. Det skjer sjeldent uoppfordret, men ny oppmerksomhet kan gi ny informasjon, sier han.

- Min erfaring er at hver gang en gammel sak blir tatt fram igjen i media tilfører det nye opplysninger. Av og til verdifulle. Av og til avgjørende, fortsetter Horst.

Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, medvirker også i serien. Hun sier at hun føler seg privilegert over at TV 2 vil fokusere på denne saken.

- Jeg ønsker så inderlig at saken skal bli løst, og av respekt for Tina kommer jeg til å lete etter svar til min siste dag. Mitt hjerte gråter hver dag, og jeg vet at noen der ute vet noe. Jeg stiller opp på dette i håp om å få svar på hvem som drepte Tina, sier Rasmussen.

Les også: Krimmysterium blir true crime på NRK: - Maler et oppsiktsvekkende bilde av politiets arbeid

- Den siste utviklingen er utrolig spennende
Fredag i forrige uke ble det kjent at en mann er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995, og at samme mann er mistenkt for drapet på Jørgensen.

Journalist Hans Petter Aass dekket både Tengs- og Jørgensen-sakene for VG da de skjedde, og er i dag ansatt i Stavanger Aftenblad. Nå har han en sentral rolle i arbeidet med serien som skal komme på TV 2.

– Den siste utviklingen er utrolig spennende. Etter så mange år hadde ikke politiet siktet noen i Birgitte-saken uten noe håndfast å gripe fatt i. Men fortsatt er det for tidlig å fastslå at Birgitte-saken er løst. Men viser det seg at politiet nå har oppklart både Tina-saken og Birgitte-saken etter så mange år, er det en stor fjær i hatten for de etterforskerne som i dag jobber med saken, sier Aass.

– I løpet av min karriere som journalist, har jeg jobbet med mange drapssaker. Noen av disse har gjort et varig inntrykk. Birgitte-saken er en av disse, Tina-saken en annen. Jeg har i den forbindelse kommet tett på aktørene. I begge sakene sitter pårørende uten svar, og jeg håper vi kan bidra til at Tinas etterlatte får vite noe som gjøre tilværelsen bedre for dem, sier han videre. 

Les også: Lille Marianne forsvant sporløst - Nå har TV-produsenter fått inn over 200 tips