TV 2s «Skal vi danse» kjemper stadig med NRKs «Stjernekamp» om å vinne TV-publikummet lørdag kveld. Denne helgen lyktes førstnevnte program i å stikke av med seieren, med hele 640.000 seere.

Men det er hårfint mellom de programmene som konkurrerer om TV-seerne lørdag kveld. «Stjernekamp» hadde på sin side totalt 637.000 seere denne helgen og programmet hadde en markedsandel på 46 prosent, mot 44 prosent forrige helg.

Programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen sier at de selvfølgelig er kjempeglade for at publikum er med på enda en sesong av «det fantastiske formatet» hun mener «Skal vi danse» er. 

- Vi tror det handler om alle de fine folkene som er med. Så vi er selvfølgelig jublende glad over at det går så bra, sier hun. 

- Er dette første gang dere får høyere seertall en «Stjernekamp»? 

- Jeg kan ikke huske at dette har skjedd, i alle fall ikke i min tid. 

Dansesuksess:

Programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen, har dansesuksess denne høsten.

- Handler ikke om å knuse NRK
Hun legger til at dette ikke er en kamp om seerne mellom 20.00 og 21.00 en lørdag kveld, fordi de ser at TV-publikummet finner frem til innholdet hele uken. 

- Men selvfølgelig er det stas at så mange velger TV 2. For oss handler ikke kampen om å knuse NRK, men å vinne kampen om folk sin tid. Spesielt når det gjelder norskt innhold. Det er der jeg føler kampen står nå. 

- Tror du dere klarer å holde på de høye seertallene utover høsten? 

- Vi tror det blir jevnt utover høsten. Vi tror det er plass til både Stjernekamp og Skal vi danse. Jeg skal være forsiktig med å spå, men jeg håper jo at seerne er med oss i gjennom hele høsten. Vi heier på godt norsk innhold uansett, og tror at seerne finner frem både når de ser ting direkte eller ser det på TV 2 Play, sier programdirektøren. 

TV-sjef i mediebyrået Mediacom, Marianne Massaui, sier det er to gode programmer som konkurrerer med hverandre på lørdagskvelden denne høsten. 

- Det sitter over en halv million TV-seere og ser på det ene programmet og over en halv million på det andre samtidig en lørdagskveld. Mange ser programmene også på strømming. Både «Stjernekamp» og «Skal vi danse» er etablerte TV-konsepter som fortsatt appellerer til seerne, sier TV-sjefen i MediaCom til VG.