Kommunikasjonsdirektør Atle Lessum i Schibsted bekrefter søksmålet overfor BilNytt.no.

- I denne saken mener Schibsted at avgjørelsen fra konkurransemyndighetene er gal. Oppkjøpet av Nettbil skulle vært godkjent, sier Lessum til nettavisen.

Schibsted kjøpte Nettbil fra Aller Media og Tjuvholmen Ventures i 2019, men i fjor kom beskjeden fra Konkurransetilsynet om at mediekonsernet pålegges å selge selskapet.

Et søksmål er siste ankemulighet for Schibsted etter at Konkuranseklagenemnda har gitt Konkurransetilsynet medhold i at oppjøpet svekker konkurransen i markedet.

Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet understreker overfor BilNytt at det er uvanlig at et vedtak havner i retten.

- Nå er dette en mulighet selskapene har, men det har ikke skjedd tidligere at den er blitt benyttet. Sånn sett er dette noe nytt for oss, sier Nese til BilNytt.

Tidligere innovasjonssjef i Finn.no, Eyvind Larre, har tidligere sagt til Kampanje at han synes vedtaket fra Konkurransetilsynet er oppsiktsvekkende.

- Det får nødvendigvis implikasjoner for hvordan du strategisk tenker rundt oppkjøp og innovasjon. Veldig mange startups har utnyttet muligheten som ligger i å kunne bli kjøpt opp av Schibsted og ta del i scaleup-fasen, sier han til Kampanje.

Les mer: Tidligere Finn-topp overrasket over at Schibsted må selge Nettbil: - Får store konsekvenser