I en artikkel i Aftenposten torsdag denne uken sier nyhetsredaktør i TV2, Karianne Solbrække, at det blir duell med alle de tre statsministerkandidatene Jonas Gahr Støre, Erna Solberg og Trygve Slagsvold Vedum når allmennkringkasteren arrangerer debatt under Arendalsuka søndag kveld. 

- Opprinnelig var det kun snakk om Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, siden det lenge kun var Høyre og Ap som hadde utropt statsministerkandidater. Men så lanserte Trygve Slagsvold Vedum seg også. Vi har diskutert dette nøye, og bestemt oss for å inkludere Vedum også, sier Solbrække til Aftenposten.

Les også: VG ga Vedum og Støre terningkast fem - men folkets vinner er Erna

- Vi synes ikke dette er enkelt
Også NRK har bestemt seg for å kjøre statsministerduell med alle tre når statskanalen skal ha sin første debatt 2. september, etter at de først planla å ha en duell mellom kun Støre og Solberg. 

Den beslutningen var ikke enkel, ifølge redaktør for nyhetsprogrammer i NRK, Knut Magnus Berge. Han mener likevel at det beste for publikum er at alle tre statsministerkandidatene deltar i debatten.

- Vi synes ikke det dette er helt enkelt, men vi har landet på at dette er det mest forsvarlige. Det førende for oss er å lage en sending som bidrar i størst mulig grad til opplysning for publikum, sier han til Aftenposten. 

Les også: FrP og SV i full annonsekrig - går i strupen på hverandre med nye reklamekampanjer

- Bør være jevnbyrdig
Etter valgkampens første statsministerduell i regi av VG på Ingensteds i Oslo mandag denne uken, mente Solberg at  «2 mot 1»-sammensetningen var urettferdig. 

- Når det er ett regjeringsalternativ på den ene siden, og ett på den andre siden, så bør det være jevnbyrdig, sa Solberg til VGTV etter sendingen. 

Les også: Sender over 70 PR-rådgivere til Arendalsuka: - Blir et kuslipp for politiske nerder