Denne uken ble Herman Flesvig og Mikkel Niva å finne blant de store vinnerne på Medieprisene, som arrangeres av Mediebedriftenes Landsforening, der «Friminutt» vant beste underholdningspodkast og «Førstegangstjenesten» vant beste web-TV-underholdning.

Under Medieprisen spurte Kampanje Flesvig og Niva hvilke av karakterene i den kommende sesongen som står overfor de største prøvelsene. 

- De største prøvelsene? Jeg tror den sesongen som kommer nå... Det er vanskelig. Suksess er det vanskeligste å få. Da må man prøve og fortsette så godt man kan. Jeg tror vi klarer å toppe det. Det blir mye Paul Jefferson, sier Flesvig til Kampanje. 

«Førstegangstjenesten» ble en av fjorårets aller største TV-suksesser og over tre millioner har sett de mest populære episodene fra sesong én. Programmet gjorde det også sterkt under TV-bransjens store prisutdeling Gullruten med prisen for beste humorprogram.

- Blir en annerledes sesong
Niva avslørte også at han deltatt mer på skriverommet denne gangen. 

- Jeg kan avsløre at det blir en annerledes sesong. Det er det viktigste. Det blir ikke det samme som sesong en. Mer bæsj og tiss og promp i bunnen, sier Niva. 

- Jeg tror aldri jeg kommer til å lage tungt drama. Dette er det nærmeste jeg kommer, ler Flesvig.

For flere måneder siden ble det kjent at Flesvig og Niva tar med seg podkasten «Friminutt» til Schibsted neste år. Hva som skjer med Flesvigs TV-kontrakt hos NRK etter at andre sesong av suksessen «Førstegangstjenesten» har gått på lufta, har imidlertid vært ukjent. På denne ukens mediearrangement kunne Flesvig og Niva møte sine nye kollegaer. 

- Det blir fint å komme til Schibsted, men det er NRK som liksom på en måte er der vi hører til. Men podkasten blir jo Schibsted, sa Flesvig. 

NRK-kontrakt nærmer seg slutten
Kampanje har kontaktet NRKs underholdningsjef Charlo Halvorsen for å høre om vi vil få se mer av Flesvig i NRK-programmer, eller om nå også forsvinner videre til en annen TV-kanal. 

- Er Flesvig på en TV-kontrakt hos NRK nå, eller utløper den med andre sesong av «Førstegangstjenesten»? 

- Han er tilknyttet NRK ut dette året og denne sesongen. Så blir det en litt løsere tilknytning etter nyttår og så tenker jeg at det er ganske uproblematisk, sier Halvorsen.

- Har dere lyst til å lage mer TV med Flesvig? 

- Ja, det tror jeg helt sikkert. Vi har ikke noe konkret på kjøreplanen nå. Og nå har vi nettopp sluttført «Førstegangstjenesten». Så får vi roe oss litt ned og se på hva vi finner på neste gang.  

- Kan han nå gå over til en annen TV-kanal nå dersom han ønsker?

- Det kan forsåvidt alle hos oss. Hvis de er faste så kan de si opp, og hvis ikke kan de si opp kontrakten sin hos NRK. 

- Hvor langt er dere villige til å strekke seg økonomisk for at han skal bli hos NRK? 

- Det har vi ikke brukt et minutt til å tenke på foreløpig, sier Halvorsen. 

Må vente på premieren
Da NRK slapp sitt høstprogram tidligere denne uken, røpet de få detaljer knyttet til andre sesong av «Førstegangstjenesten». NRK oppga ingen premieredato, men opplyste om at programmet kom «senere i høst». Premieren skal være satt til november-desember.

- Kan du si noe om sesongen som kommer? 

- Nei, jeg tror bare folk skal få lov til å glede seg. Vi har muligens dratt til mer enn i sesong en, sier Halvorsen. 

Åse Marie Hole, prosjektleder for «Førstegangstjenesten», er også relativt ordknapp i prat med Kampanje, men røper et par detaljer - blant annet at sesongen vil bestå av åtte episoder. I forrige sesong hadde kjente komikere som Bård Tufte Johansen og Jonas Bergland roller i serien. Også i denne sesongen vil det dukke opp flere kjente fjes, forteller hun. 

- Vi har nettopp startet klippeprosessen og premieredatoen er ikke satt enda. Denne går vi ut med så snart vi har en, sier Hole. 

- Som journalist oppleves det som at det er ekstra mye hemmelighold knyttet til «Førstegangstjenesten», stemmer dette? 

- Vi har vært i innspillingsmodus og har hatt fult fokus på det. Vi har etterstrebet å dele når vi har hatt noe å dele og det kommer mer i tiden fremover, sier Hole.

Les også: NRK-sjefen om TV-høsten: - Knallhard konkurranse fra TV 2