Saken blir oppdatert.
 
Tun Media eier Nationen, Norsk Landbruk og Traktor, og utgir Bondebladet på vegne av Norges Bondelag. Amedia kunngjorde nylig at de vil kjøpe 66,9 prosent av konsernet.

Ferske tall for 2020 viser at de kjøper seg inn i et mediehus i vekst. Tun Media fikk et driftsresultat på 16,6 millioner kroner i pandemiåret. Det utgjør en vekst på 55 prosent.

Resultatforbedringen skyldes ikke minst en vekst i salgsinntektene på 3,4 prosent til 114,7 millioner kroner.

Totalomsetningen har steget med 6,6 milioner kroner til 142,6 millioner.

Konsernsjef Lise Vedde-Fjærestad sier i en pressemelding at hun er godt fornøyd med resultatet for fjoråret. Hun viser til omsetningen i Tun Byrå som et av lyspunktene. 

- Tun Byrå leverer tjenester innen innholdsmarkedsføring, primært til kunder innen landbruket. Vi har stor tro på dette forretningsområdet, som er et satsingsområde for Tun Media fremover, sier Vedde-Fjærestad.
 
Kraftig omsetningsvekst
Tun Byrå så dagens lys i 2016, men det var i 2020 konseptet «virkelig satte seg», ifølge Christian Lind, som er direktør for annonse og Byrå hos Tun Media.

- Vi har hatt en god vekst fra 2019 til 2020, og 2021 ser enda bedre ut, sier han til Kampanje.

I 2020 hadde byrået en omsetning på 6,7 millioner kroner mot 3,8 millioner i 2019. Driftsresultatet ble et underskudd på 300.000 kroner i 2020 mot et tap på 2,1 millioner kroner i 2019.
 
I år styrer de mot en omsetning på 7,7 millioner kroner og leverte positive resultater i første kvartal.

- Visjonen er å fortelle de beste historiene fra landbruket. Tun Byrå kom til for å for å dekke opp det vi trodde ville bli et stort annonsefall i Tun Media. Men det har ikke skjedd, så Tun Byrå har bare økt topplinjen til konsernet, sier Lind.

Akkurat nå teller Tun Byrå fire ansatte, men en femte er på vei inn døra. Innholdet de produserer publiseres både i Tun Medias publikasjoner, og i kundenes og andre kanaler.

- Det er i hovedsak landbruket og næringsmiddelindustrien som er vår nisje. Vi går litt utenfor nisjen når vi får forespørsler, men visjonen vår er å fortelle de beste historiene fra landbruket. Det er der vi har vår kompetanse.

Nationen satte nye rekorder
Flaggskipet Nationen økte sine brukerinntekter med 3,8 millioner kroner. 24,8 prosent av abonnentene er nå digitale, opp fra 15,6 prosent året før.
 
- I likhet med andre mediehus opplevde Nationen enorm etterspørsel etter journalistikk som følge av koronapandemien, sier sjefredaktør i Nationen, Irene Halvorsen.

Nationen fikk ny trafikkrekord med over 7,8 millioner sidevisninger i første kvartal i 2020. Nettavisen hadde totalt 21,8 millioner sidevisninger i 2020 (+ 22,9 prosent).

Nå ser både Lise Vedde-Fjærestad og Irene Halvorsen frem til å få Amedia som ny majoritetseier.

- Vi skal bruke høsten godt til å se hvordan vi kan styrke hverandre. Amedia tilbyr flere tjenester som kan gjøre at våre publikasjoner kan vokse videre og gjøre landbruk, matproduksjon og distriktene interessant for enda flere lesere. Vi som jobber i Tun Media og Nationen ser det også som veldig positivt at Norges Bondelag blir sittende på eiersiden, og sikrer vår forankring i landbruket.

Les også: Nortura selger Nationen - skaper bekymring i Senterpartiet