Schibsted satser stort på lyd, med podkast-tjenesten PodMe og nå blir også Harald Eia en del av stjernelaget, som skal tilby abonnenter innhold mot betaling.  

- Vi skal samle Norges beste podkastinnhold på ett sted, og da synes vi det er utrolig stas at Harald Eia ønsker å komme til oss. Han er en av Norges største komikere, og å kunne styrke laget med hans fantastiske kreativitet, kvalitet og kunnskap føles som en virkelig seier. Ikke minst er jeg glad på vegne av alle de abonnentene vi har, og vil tiltrekke oss i tiden fremover, som vil få eksklusiv tilgang til hans konsepter, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier.

Les også: Podkaster blir satt bak betalingsmur: - Vi kommer helt garantert til å miste lyttere

Slutter i NRK
Eia vil dermed slutte i NRK og starte samarbeidet med PodMe og Schibsted i løpet av høsten.

- Harald Eia inngår et eksklusivt samarbeid med oss i Schibsted. Sammen vil vi utvikle helt nye prosjekter, og vi har allerede flere spennende ideer som vi jobber med. Vi gleder oss til å påbegynne samarbeidet, sier Tveitnes.

Harald Eia er i godt selskap når han kommer til Schibsted. Allerede i mars ble det kjent at Radioresepsjonen-trioen, Herman Flesvig og Mikkel Niva har valgt å bli en del av Schibsteds podkast-satsing.  

- Jeg gleder meg til å være med det kreative laget som skal skape morsomme og interessante podcaster på Schibsteds nye podkast-platform. Dette blir en gøyal lekegrind for meg og de andre kokko folka som skal få boltre seg med prating og tull. Det eneste jeg frykter er å bli lurt inn i et bisart podcastkonsept med Morten Ramm, sier Harald Eia.

- Det er jo litt synd
Til Kampanje sier underholdningssjefen i NRK, Charlo Halvorsen, at det er synd at Eia slutter. 

- Det er jo litt synd for NRK. Men noe Harald hadde lyst til nå, så vi ønsker han bare masse lykke til, sier underholdningssjefen i NRK, Charlo Halvorsen.

- Hva tenker du om at Schibsted igjen forsyner seg med en NRK-profil?

- Vi er ikke uvante med at folk kjøper opp flinke folk fra NRK. Vi får ta det som et tegn på at vi er gode på å utvikle talenter her, sier Halvorsen. 

De siste årene har Eia vært på stadig flyttefot i det norske mediemarkedet, men i 2018 vendte han tilbake til NRK der han blant annet jobbet med pårogramseriene «Sånn er Norge». Da hadde den populære komikeren vært i den kommersielle kanalen TVNorge siden 2013. 

Les også: Harald Eia går tilbake til NRK