For første gang siden 2008 skal ikke Julie Strømsvåg sitte programlederstolen til TV 2 under et fotballmesterskap.

- Det blir kjemperart. Og det som gjør det enda rarere var at det veldig lenge var ganske stille rundt EM, men så plutselig begynte promoteringen. Da tenkte jeg «Jøss! Jeg skal ikke være på Kontraskjæret», sier hovedpersonen selv til Kampanje, som erkjenner at det kommer til å bli et savn.

- Det kan hende jeg kommer til å tenkte at «jeg må bare drite i å se på» – for å skåne meg selv, sier den profilerte programlederen spøkefullt.

Les også: Slik blir fotball-EM på NRK og TV 2 - her er årets programverter

Norges mesterskapsansikt
Strømsvåg ledet mesterskapssendingene til TV 2 under VM 2010, EM 2012, VM 2014, EM 2016 og VM 2018. Etter så mange mesterskap finnes det mange høydepunkter og Strømsvåg klarer ikke bare velge ett. Men er det noe hun aldri kommer til å glemme, så er det folkefestene på Kontraskjæret i Oslo og TV-teamets «mesterskapsboble».

- Vi har gjort så utrolig mye forskjellig, men jeg tror det beste minnet er «den» følelsen. Hele den mesterskapsfølelsen og lagånden som kommer når man jobber med store eventer. Det er noe helt eget. Det er veldig intenst over en ganske kort periode og absolutt alle har lyst til å gi det lille ekstra, sier Strømsvåg og legger til:

- Men det jeg kommer til å savne mest er når lyset skrus på. Jeg vil nok ikke savne forberedelsene og bekymringene rundt så mye, og jeg vet jeg ble litt sliten av de periodene. Men sendingene og fokuset på kampen er det morsomste. De timene når lyset er skrudd på og man er på lufta, det vil jeg savne.

Les også: TV3 og Viaplay kupper TV 2-profil til ny sportssatsning

Når Europamesterskapet sparkes i gang fredag kveld er Strømsvåg på sin først ferie under et fotballmesterskap på mange år. Akkurat det gjør ingenting skal vi tro hovedpersonen selv.

- Det blir jo ikke helt feil med ferie heller. Så kan jeg heller se på EM med litt avslappede øyne. Det tror jeg skal bli fint, sier Strømsvåg.

Jøss! Jeg skal ikke være på Kontraskjæret

Snur rytmen i Nent
Da Strømsvåg var i TV 2 fulgte hun både fotball og sykkel tett, hvilket gjorde sommerhalvåret hektisk. I Nent blir denne rytmen snudd helt på hodet. Her er det vinteridrettene hun skal ofre tiden til – noe som motiverer henne. For i tillegg til et par uker ferie, er det oppkjøring til den kommende vintersesongen som Strømsvåg kommer til å vie tiden til denne sommeren.

- Det blir dypdykk i noe nytt, men det er jeg veldig klar for. Det er noe av motivasjonen for hvorfor jeg gjør det her. Men det kommer jo ikke til å smelle riktig enda, sier Strømsvåg.

I tillegg Strømsvåg, så ble det klart at blant annet Kjetil André Aamodt, Silje Norendal og Åge Skinstad slår følge til Nent og deres vintersportssatsing. Tidligere denne uken ble også Niklas Dyrhaug og Marthe Kristoffersen presentert som gjester til studio, som skal ledes av nettopp Strømsvåg.

- Det foregår en veldig bra rekrutering. Jeg får en haug av strålende kolleger og det er godt å vite. Jeg går ydmykt inn i den rollen her og jeg vet jeg har mye å lære, men jeg synes jeg er på et veldig godt sted, sier Strømsvåg.

Les også: Flere skistjerner er klare for Viaplays vinterstudio