- I Marthe og Niklas tror vi at vi har funnet noen nye og spennende stemmer som vil være med å sette sitt preg på sporten de og vi elsker, sier sportssjef i Nent Norge, Kristian Oma.

Fra før har store idrettsnavn som Kjetil André Aamodt, Åge Skinstad, Jan Christian Bjørn og Silje Norendal blitt bekreftet klare for Nent I tillegg til at programleder Julie Strømsvåg meldte overgang fra TV 2 tidligere i år.

Les også: TV3 og Viaplay kupper TV 2-profil til ny sportssatsning

Har fortsatt mål om OL
Dyrhaug er fortsatt aktiv skiløper og har som mål å gå i OL, men når han ikke skal gå renn vil skistjernen ta plass i Viaplays vinterstudio.

- Jeg gleder meg til å være en del av Viaplay-laget og bidra med kunnskap og erfaring rundt langrenn når jeg har anledning og ikke skal gå skirenn selv. Det er spennende å være med fra start i en nysatsing som jeg har troen på og gleder meg til å være en del av, sier Dyrhaug.

Nent har en plan for Dyrhaug uansett om det skulle bli OL eller ikke.

- Både når det gjelder størrelsen på omfang og rollen Niklas vil ha hos oss, er det han selv som sitter på nøkkelen. Hvis han går styggfort og finner igjen storformen blir han kun en gjest ved enkelte anledninger. Men om han ikke er aktuell for verdenscup og OL blir han en mer tradisjonell ekspert og vil også være hyppigere brukt i våre sendinger. Da har han ikke lenger samme bindinger og avhengighetsforhold til landslaget, og kan snakke friere på luften hos oss, sier Oma.

Åpenhet om bindingene
Marthe Kristoffersen la på sin side opp i 2017. Hun har imidlertid solid erfaring fra langrennssporet og ser nå frem til å formidle det hun kan gjennom TV-ruta.

- Jeg elsker langrenn, har vært med i gamet lenge og viet livet mitt til sporten. Nå jobber jeg som trener for et team selv og syns det er veldig gøy å få være med dyktige folk og belyse sporten fra en annen side. Jeg gleder meg til å bruke min erfaring både som utøver og nå som trener til å formidle sporten på TV med alle som ser på, sier hun.

- Marthe står støtt midt i langrennssporten, og kjenner denne fra innsiden både som utøver og trener på elitenivå. Siden det eksisterer bindinger mellom Skiforbundet og Team Elon Innlandet, hvor Marthe er trener – vil vi definere henne som en gjest og ikke som en tradisjonell ekspert. Men dette skal vi være helt åpne rundt, og vi tror hun likevel vil bringe verdifulle og engasjerende betraktninger inn i våre flater, sier Oma.

Tidligere er det blitt kjent at Åge Skinstad og Jan Christian Bjørn blir langrennskommentatorer, og Nent planlegger å hente inn minst én ekspert til som vil bli en del av langrennsteamet.

Les også: Klare for vintersporten på TV3 og Viaplay: - Dette blir veldig spennende