Da Vanja Holst gikk av som sjefredaktør i Nidaros oppga hun innblanding fra eierne som en av årsakene til avgangen, noe styreleder Arne Reginussen senere avviste. Til Klassekampen i dag sier Holst at Amedias styreleder i Nidaros skal ha gitt «detaljert instruks om hva slags saker sjefredaktøren burde prioritere».

– Jeg følte jeg måtte kjempe for å ha en uavhengig ledelse av redaksjonen, forteller Vanja S. Holst til avisen i dag. 

Til avisen sier styreleder for avisa Nidaros, Arne Reginiussen, at han forstår at tidligere redaktør Vanja S. Holst oppfattet noen av meldingene hans som en innblanding i hennes ansvarsområde som redaktør og at «det ikke var heldig». 

Holst har også problematisert Amedias volumkrav og har fått støtte fra tidligere redaktør i Amedia-eide Sogn Avis, Jan Inge Fardal.

Trøndelag Redaktørforening og Oslo Redaktørforening inviterer nå til et digitalt frokostmøte fra Pressens hus i Oslo onsdag 16. juni og du kan følge sendingen og debatten som starter klokken 08.30 her.

Til å diskutere saken har redaktørforeningene invitert Anders Opdahl, konsernsjef Amedia, Vanja Holst, leder for dagsorden og samfunn i Nidaros og tidligere ansvarlig redaktør, Torry Pedersen, tidligere VG-redaktør med erfaring som styreleder samme sted og tidligere styreleder i Polaris Media, Jan Inge Fardal, redaktør i Nynorsk Pressekontor og tidligere redaktør i Sogn Avis og Eva Stenbro, konserntillitsvalgt i Amedia. Møteleder er Nina Kristiansen, redaktør forskning.no

Les også: Nortura selger Nationen– skaper bekymring i Senterpartiet