I helgen var et stjernelag av norske artister samlet for å heve stemmen mot rasisme i programmet «Hev stemmen», deriblant Musti, Astrid S, Nico & Vinz, Isák og Maria Mena.

«Hev stemmen» hadde 194.000 seere på NRK1. I tillegg har 23.000 sett programmet i reprise og 19.000 har fått med seg programmet i NRK TV. Markedsandelen var på 28 prosent.

- Det er første gang vi sender et slikt event, så vi er fornøyd med tallene. Andelen er god, særlig med tanke på at lørdag var en av de første store sommerkveldene. Jeg vet at programmet allerede er blitt brukt i samfunnsfag-undervisning og håper på en forsiktig øking i NRK TV, sier prosjektredaktør Trine Sollie i NRK til Kampanje.

- Vi er fornøyd med gjennomføringen. Det er flott å se så mange ulike, dyktige artister stå sammen om et viktig budskap, fortsetter Sollie.

I forkant av programmet skrev Christian Steen i The Oslo Company en kronikk hvor han lurte på hvorfor ingen norske annonsører ville være med på markeringen. Den satte i gang en stor debatt i reklamebransjen.

Les mer: Disse annonsørene takket nei til å «heve stemmen» mot rasisme: - Fortsatt en svært betent sak

Prosjektredaktøren vil ikke gå inn i utfordringene som The Oslo Company har hatt med å finne sponsorer til programmet.

- Generelt kan jeg si at det dessverre er mye som tyder på antirasisme fortsatt er et betent tema. Selv mottok jeg hatmail allerede lørdag kveld, det sier noe om viktigheten av å belyse tematikken.

Les også: Universal-sjef refser norske annonsører: - Feigt å ikke å heve stemmen mot rasisme