Etter to dager med tarifforhandlinger er det nå enighet mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) i årets mellomoppgjør. Årets lønnsforhandlinger fortsatte etter at fristen gikk ut klokken ni torsdag kveld og først etter klokken to natt til fredag kunne partene melde at de hadde kommet til enighet.

- Vi har jobbet hardt for å finne gode løsninger og er glad for å ha kommet frem til en forhandlingsløsning, sier forhandlingsleder Pernille Børset i MBL. 

Løsningen innebærer at minstelønnsatsene heves med kroner 8.100, ulempesatsene er justert med to prosent og oppgjøret skal ifølge MBL dermed være i tråd med frontfagoppgjøret som fikk en økonomisk ramme på 2,7 prosent. 

- Vi møttes med stor avstand, men begge har vist vilje til å komme i mål, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad, som også leder NJs forhandlingsutvalg.

I forrige uke ble det også klart at NRK-journalistene, som har egne forhandinger, også kom i mål. Rammen for det oppgjøret var i gjennomsnitt 22.600 kroner.

Les også: Enighet i NRK-oppgjøret: - I år ble resultatet bra

- Forhandlingene ble krevende
Utgangspunktet i dette mellomårsoppgjøret var vanskelig. Mange NJ-medlemmer opplevde en svak lønnsutvikling i fjor.

– Forhandlingene ble krevende. Vi er spesielt fornøyde med at dette ble et godt resultat for de lavest lønte, sier forhandlingslederen til NJ. 

Les også: NJ-topp skrur opp forventningene etter resultatfest: - Vi er opptatt av at det skal vises i lønn

Ifølge en melding fra NJ heter det at «mange mediebedrifter har opplevd meget god vekst» det siste året under koronaen både i brukere, lesere og abonnenter.

- Våre medlemmer har stått på og har mye av æren for at de redaktørstyrte mediene har styrket seg. Resultatet er et godt utgangspunkt for de lokale oppgjørene som nå skal i gang, sier Tryggestad.