Victoria Schultz (50) har i dag informert sine ansatte i Amedia Salg og Marked om sin beslutning om at hun har takket ja til jobben som kommersiell direktør i Norgesgruppen.  Hun går dermed av som konserndirektør med ansvar for annonsesalg i Amedia etter ti år i selskapet og nesten 20 år i mediebransjen.

– Det er klart at det blir litt vemodig å forlate en så hyggelig arbeidsplass gjennom så mange år. I Amedia har jeg mange venner og gjennom drøye ti år har det jo vært både opp og nedturer som vi har stått i sammen, det har vært en fantastisk reise, sier Schultz til Kampanje.

Schultz har de siste fem årene vært en av konserndirektørene i Amedia og var før det regionsdirektør for Amedia i Buskerud samt administrerende direktør i Drammens Tidende.

- Jeg har mye å takke Amedia for. Det er blitt en lang omstillings- og endringsferd i et spennende medieselskap som har vært og er inne i tid hvor ting skjer hurtig og digitaliseringen virkelig har skutt fart. Jeg er takknemlig for å ha fått ta del i denne reisen hos Amedia  og vil ønske Amedia alt hell og lykke i tiden fremover. Det jobber masse dyktige folk der og Amedia har sterke og veldig viktige lokalavisposisjoner over hele landet, sier Schultz.

Hun har også hatt stillinger som finansdirektør og investeringsdirektør i medieselskapet i en mediekarriere som har tatt henne med til både Nationen og Dagbladet. Før hun gikk til medieindustrien var hun fem år i finansbransjen hos Goldman Sachs i London.

Skal utvikle Trumf-satsingen
Når hun tar turen over til landets største dagligvareselskap er det for å blant annet jobbe med kommersiell utvikling av Norgesgruppens fordelsprogram Trumf med sine over 2,4 millioner medlemmer, og er med det Norges største lojalitetsprogram.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye utfordringer hos Norgesgruppen. Dette handler ikke minst om å få ta del i utviklingen av det nye og svært så spennende økosystemet knyttet til Trumf. Dette er mulighetenes marked. Jeg setter stor pris på det spennende tilbudet som jeg har fått og som jeg nylig har takket ja til, sier Schultz.

Det betyr at Schultz blir ansatt i Norgesgruppens nysatsing Sylinder Media, som Kampanje tidligere har omtalt flere ganger. Trumf er utgangspunktet for mange av satsingene til dagligvarekonsernet med kjeder som Kiwi og Meny herunder Sylinder Media.

- Dette er midt i blinken i forhold til min erfaring, kunnskap og mitt interesseområde. Utnyttelse av data og innsikt er en av nøklene til suksess for annonsørene fremover, og her er NorgesGruppen med Trumf i en særstilling. Kommersialisering av nye og eksisterende digitale tjenester samt identifisere nye muligheter både for oss og våre samarbeidspartnere er blant det som vil ha fokus, sier Schultz.

- Er Sylinder Media en konkurrent av mediebyråene slik du ser det?

- Sylinder Media er ikke en konkurrent til mediebyråene, men et viktig ledd for Norgesgruppen for å sikre innsikt og utnyttelse av dataene som de sitter på. Dette feltet er krevende og mye er under utvikling, og derfor er det viktig for annonsørene og sikre innsikt, god utnyttelse og kontroll sett med mine foreløpige medieøyne, sier hun. 

Les også: Norgesgruppens byråsatsing tar fart med Schibsted-samarbeid: - Kan være en gamechanger

Amedia må jakte ny salgsdirektør
I Norgesgruppen og Sylinder Media skal Schultz rapportere til markeds- og analysedirektør Truls Fjeldstad.

- Vi er veldig glade for at vi nå får Victoria med på laget i NorgesGruppen. Hun vil med sin erfaring og kompetanse bidra sterkt i våre videre satsninger, sier Fjeldstad.

Dermed må konsernsjef Anders Opdahl i Amedia ut på leting etter en erstatter for Victoria Schultz. I mellomtiden tar Stine Aune Hvam, økonomidirektør i Amedia Salg og Marked over rollen som konstituert i stillingen.

- Jeg vil benytte anledningen til å takke Victoria for den innsatsen hun har lagt ned for Amedia og våre avisers samfunnsrolle. Hun har bidratt til å digitalisere store deler av vår annonseøkonomi, og har en stor aksje i at vi stadig har tatt viktige markedsandeler. Jeg tar avgjørelsen hennes til etterretning og ønsker Victoria lykke til i ny jobb. Norgesgruppen har sikret seg en solid og dyktig leder, som de vil få stor glede av i årene som kommer, sier  Opdahl.