Saken oppdateres.

Nordic Entertainment Group (Nent Group) og Telia Norge har blitt enige om en ny TV-avtale etter 25 dager med svarte TV-skjermer. Det skjer samtidig som TV3- og Viaplay-eieren presentere sin store vintersportsatsing. 

– Vi er glade for å kunne bekrefte at vi har blitt enige med Telia om en helt ny avtale som sikrer at kundene deres igjen får tilgang til våre kanaler. Nent Groups innhold har aldri vært bedre, og i tiden fremover kommer det enda mer å glede seg over. Til høsten starter skisesongen og vi er stolte over å kunne tilby FIS-rettigheter som langrenn, hopp, alpint og kombinert til Telia-kundene, sier kommersiell direktør i Nent Group, Kim Poder.

Det skjer etter en lengre konflikt, der Poder selv gikk hardt ut og sa at «samarbeidet er avsluttet». Fredag morgen kunne til og med kulturminister Abid Raja fortelle Kampanje at håpet partene nå ble enige. 

- Det er uheldig når forhandlinger mellom TV-kanaler og distributører ender med at skjermen blir svart hos den uskyldige tredjeparten, tv-seeren. Slike forhandlinger er imidlertid frie, og ikke noe jeg som kulturminister kan eller vil blande meg i, men jeg håper partene snarlig klarer å snakke seg fram til en enighet, sa Raja til Kampanje fredag morgen.

Les også: Én million TV-seere kan miste vintersportfesten – kulturministeren håper Telia og Nent begraver stridsøksen

Nå har partene funnet sammen om en ny avtale etter at Telia for tredje gangen på rad i løpet av et år har vært i tilsvarende konflikt med både TV 2 og Discovery.

- Har vært tøffe forhandlinger
I en melding sier begge partene at de er svært fornøyde med å komme i mål med en ny avtale. 

– Det har vært noen tøffe forhandlinger, men vi ser nå fremover mot et langsiktig samarbeid med Nent. Telia og Nent har hatt et godt samarbeid i mange år, og sammen ligget langt fremme i å tilpasse tilbudet i tråd med kundebehov og seeratferd i det norske markedet. Vi ser nå frem til å videreutvikle dette ytterligere i tiden fremover, sier administrerende direktør for Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Vellan sier han er lei seg for at konflikten rammet kundene.

- Vi er glade for at vi igjen kan gi våre kunder markedets bredeste TV-tilbud, men jeg vil samtidig beklage situasjonen som har vært de siste ukene overfor våre kunder. Vi forstår frustrasjonen, men vi har nå funnet en god løsning for begge parter, sier Vellan.

- Var det viktig at denne avtalen ble landet i dag og offentligjort før Nent presenterte sin nye vintersportsatsing?

- Nei, det viktigste var å få på plass en avtale så raskt som mulig og det er det vi har jobbet for hele veien, sier Vellan. 

Henter fra TV 2 og NRK
Nent Groups omfattende sportsrettigheter i Norge inkluderer blant annet UEFA Champions League (inntil sommeren 2021), Bundesliga, engelsk FA Cup og flere av de stlrste håndballmesterskapene. I tillegg har TV-konsernet  også golf, Formel 1 og en rekke vintersportsrettigheter i porteføljen.

Her presentere selskapet i dag den store satsingen kanalen har på vintersport der en rekke kjente kommentatornavn allerede er lekket til pressen de siste dagene, som TV 2-profil Julie Strømsvåg og NRKs alpinekspert, Kjetil André Aamodt

Les også: Kjetil André Aamodt slutter i NRK - går til TV3 og Viaplay