I morgen kl 09.00 er det klart for årets andre møte i Kringkastingsrådet. Denne gangen har rådet mottatt 148 henvendelser fra publikum. 

Blant sakene som er klaget inn er NRKs barneprogram «Superkroppen», som i ti episoder «utforsker alle typer kropper», i følge NRK.

Se den fullstendige listen over saker som skal behandles nederst i saken. 

Episodene av «Superkroppen», navn som «Pupper», «Penis», og «Vulva». Programmet har fått 6 seks klager, og det er tydelig at de som henvender seg til Kringkastingsrådet reagerer svært kraftig. 

- Jeg reagerer sterkt på at små barn skal sitte å se på voksne sine kroppsdeler. Det er straffbart i Norge om en mann viser sin penis til et barn og jeg kan ikke se noe forskjell på dette. Dette vil jeg kalle et overgrep mot små barn. Her må det også være hensyn til barn som gjerne har vert utsatt for overgrep tidligere. Dette vil være med å normalisere at voksne viser sine edle deler til barn og konsekvensen kan bli mer overgrep. Bekymringsverdig, skriver en av klagerne. 

- Ta dette av skjermen så fort som mulig
En annen klager skriver at han skulle se på programmet med sønnen sin på syv år, men at han «skikkelig flau, sint og lei seg» fordi programmet viste «et meget usmakelig og generende nakenbilde som hovedbilde» på NRKs nettsider. 

- Uanstendig og stakkars alle små, synes jeg. Jeg var så lei meg idag på grunn av dette, fordi kroppen blir fremstilt så billig og da er det en fin innbydelse til å kanskje se på porno etterhvert, skriver klageren.

- Det er OK å lære om kroppen, noe jeg synes er fint på en naturlig måte som passer til aldersgruppen, skriver klageren også. 

En annen klager lurer på «hva i alle dager» programmet er for noe. 

- Har dere laget et program der små barn skal se på voksne peniser og vaginaer? Jeg forstår godt at dere ønsker å være hippe og kule når dere promoterer kroppspositivisme, men dette er rett og slett uhørt. Dette programmet er et grovt overtramp mot barn som ikke er gamle til å forstå hva de er med på og noe av det mer absurde dere har funnet på i nyere tid. Ta dette av skjermen så fort som mulig og invester noen av skattekronene våre ilitt kvalitetstesting i brainstormingsøktene deres. Skjerpings, skriver han. 

Les også: NRK i klagestorm etter id-sending: - Propaganda for islam

Skal gjennomgå nyhetsåret
I tillegg til en gjennomgang av klagene, skal rådet også ha en gjennomgang av nyhetsåret som har gått siden mars i fjor. Rådet skal også diskutere hvordan NRK jobber med mangfold og hvordan NRK dekker norsk musikkliv. Sistnevnte punkt er satt opp som hovedtema etter klagen fra Komponistforeningen. 

Under forrige møte i Kringkastinsgrådet, som fant sted 11. mars, fikk NRK kritikk for «dypt dehumaniserende og antisemittiske uttalelser» i programmet «Shaun». «Debatten»-programleder Fredrik Solvangs «Twitter-blemme» ble også kritisert, mens «Debatten»-programmet som utløste det hele, ble forsvart av NRK. 

Henvendelser som skal behandles:

  • Nyheter: Bilder av siktet 16-åringshus, Dagsrevyen 5. februar. 
  • Nyheter: Vaksiner på Gaza, Dagsrevyen 23- februar.
  • Nyheter: Folkemord i Myanmar, Dagsrevyen 1. februar. 
  • Medier:  Mangel på samiske dokumentarer.
  • Super: «Ditt verste mareritt» i «FlippKlipp».
  • Super: Nakenhet i «Superkroppen».
  • Radio:  «Friminutt om «Heksa i Resett», Friminutt 27. januar