I fjor valgte NRK å droppe telefonstemmer i Melodi Grand Prix til fordel for stemmeskjema på NRKs nettsider. Det gikk ikke helt knirkefritt, og mange finale-seere fortvilet over at stemmene deres ikke ble registert. Det førte til at NRK måtte gå til en backup-jury for å velge gullfinalistene.

Fjorårets stemmetrøbbel førte til at Kringkastingsrådet mottok hele 948 klager rettet mot programmet. 

- Jeg vil forsikre klagerne og alle MGP-fans om at vi gjør alt vi kan for å være bedre rustet når semifinalen går av stabelen i januar 2021, sa redaksjonssjef i NRK Underholdning Eirik Sandberg Ingstad i fjor. 

Likevel endte NRK og MGP opp med stemmetrøbbel i år også. Ifølge NRK var det et rekordhøyt engasjement fra publikum som fikk systemet til å streike, i det det rant inn over to millioner stemmer og 100 millioner såkalte applaus-klikk. Det skal imidlertid ikke ha fått noen følger for resultatet.

- Vi kommer til å gjøre det vi kan for at det ikke skal skje igjen, sa Inge Thorud i NRKs Teknologiavdeling til NRK i helga.

Les også: 1,1 millioner har sett MGP-finalen: - En fest folk har trengt 

Usikkert om klagene skal behandles
Hittil har Kringkastingsrådet mottatt ti klager etter helgens MGP-finale. Åtte av dem retter seg mot avstemmingen, opplyser rådssekretær Erik Skarrud til Kampanje. 

- Problemer med å stemme under Grand Prix i år 2021. Dette er elendig når man tenker på hva som skjedde i fjor da vi ikke fikk den beste låten som vant. Nå må noen ta ansvar å finne flinkere folk til å håndtere stemmegivningen. Jeg skal aldri mer se på Grand Prix, sikkert og visst, skriver en klagerne.

En annen klager skriver at han ikke er noen spesielt stor MGP-fan, men at han ikke liker å bli lurt.

- Dette er minst fjerde gang NRKs avstemmingssystem «svikter». De to siste MGP-finalene og de to siste Stjernekampfinalene. Ber Kringkastingsrådet om å undersøke og offentliggjøre hva som har skjedd. Jeg har ikke tillit til NRK lenger. Håper TV 2 heretter får arrangere dette, slik at vi kan få en løsning det går an å ha tillit til, fortsetter han. 

Skarrud sier at det er usikkert om klagene skal behandles under neste møte i Kringkastingsrådet, som finner sted 11. mars. 

- Det vet vi ikke før rådsmedlemmene har sagt sitt når de har lest gjennom klagene. De sendes ut denne uka, og så har de frist til 8. mars med å varsle hvilke saker de vil ta opp, forklarer han. 

Les også: Fredrik Solvangs Twitter-blemme utløser debatt: - Ganske stygg sak