Saken oppdateres.

Programleder Johan Golden hadde tatt på seg smokingen og ble kjørt til TV-studio i egen limousin for å lede årets «Idrettsgallaen 2021» på NRK1 lørdag første gang. Men det ble ingen stor fest verken for Golden selv eller NRK. I år var det langt nær så mange festklare TV-seere for NRK1 å oppdrive.

Årets seertall endte på 776.000 seere, og det var en kraftig nedgang fra de 957.000 seere som så programmet i fjor. Nedgangen endte dermed på 181.000 seere om en forholder seg til den lineære TV-seingen. 

Markedsandelen til «Idrettsgallaen 2021» endte på sterke 61 prosent, viser tall fra Kantars TV-undersøkelse.

Idrettsgallaen 2021 ble i år gjennomført i et mindre format enn vanlig, uten publikum i salen på grunn av alle restriksjonene knyttet til koronaviruset.  Sendingen gikk fra et studio i Nydalen i Oslo.

- Jeg tenkte først at dette måtte være en ganske umulig utfordring, å feire idretten etter det unntaksåret vi har hatt. Men så har jeg innsett at det har skjedd mye i 2020, selv om de store mesterskapene har blitt avlyst. Vi trenger jo mer enn noen gang å løfte fram de store idrettsøyeblikkene og heie på folkene bak dem, sa Johan Golden da ble kjent at han skulle årets galla.

Kampanje har søkt NRK for å få en kommentar på årets seertall. 

Dagsrevyen fortsetter å levere
Men det er mye å glede seg over hva gjelder TV-seingen denne helgen for NRK1. «Mesternes mester» troner på toppen over denne helgens mest sette TV-programmer med sien 1.065.000 seere og en markedsandel på 62 prosent og nyhetssendingene til NRK fortsetter å levere knallsterkt. 2Lørdagsrevyen» og «Søndagsrevyen» samlet henholdsvis 916.000 og 926.000 seere denne helgen. 

- De høye seertallene reflekterer jo behovet folk fikk for informasjon da pandemien rammet. At de da velger NRK og Dagsrevyen, er selvsagt gledelig. En ting er at de valgte oss da landet stengte ned i mars 2020, men langt flere enn tidligere har også blitt værende, sa nyhetsanker i «Dagsrevyen» Ingerid Stenvold til Kampanje denne helgen. 

Les også: Stenvold om Dagsrevyens heftige år: - Nesten overveldende

Som Kampanje tidligere har skrevet, var det nyheter som gjorde NRK1 og TV 2 Nyhetskanalen til vekstvinnere i 2020, og NRKs flaggskip Dagsrevyen hadde uvanlig høye seertall gjennom hele året.