Som Kampanje tidligere har skrevet, var det nyheter som gjorde NRK1 og TV 2 Nyhetskanalen til vekstvinnere i 2020, og NRKs flaggskip Dagsrevyen hadde uvanlig høye seertall gjennom hele året. Dagsrevten hadde i 2020 en snittrating på 642.000, opp 86.000 fra snittet på 556.000 året før. 

Spesielt i mars – da koronakrisen slo til for fullt i Norge – var Dagsrevyens seertallene skyhøye, med to sendinger som nådde over en million seere og flere sendinger som lå rett under millionen i antall seere. 

- De høye seertallene reflekterer jo behovet folk fikk for informasjon da pandemien rammet. At de da velger NRK og Dagsrevyen, er selvsagt gledelig. En ting er at de valgte oss da landet stengte ned i mars 2020, men langt flere enn tidligere har også blitt værende, sier nyhetsanker i Dagsrevyen Ingerid Stenvold

- En trygg stolpe
Hun beskriver det å lede Dagsrevyen i denne perioden som meningsfylt, utfordrende og lærerikt. 

- Tilbakemeldingene vi har fått, bekrefter også at vi har vært en slags trygg stolpe for mange i en omskiftelig hverdag, sier Stenvold.

Hun forteller at det har vært utfordrende å sortere og prioritere i informasjonsstrømmen man har stått i, og å stille de riktige spørsmålene ved tiltak og omkostninger.

- Og så har vi kjent på balansen: Blir det for mye nå? Blir folk redde? Alt dette har både vi i Dagsrevyen og hele nyhetsredaksjonen her i NRK lært utrolig mye av.

- Nesten overveldende
- Hva skilte seg tydeligst fra tidligere år med tanke på å lede Dagsrevyen-sendingene i 2020? 

- Nyhetsbildet har vært sterkt, til tider nesten overveldende. Sånn sett har det vært en takknemlig jobb å være nyhetsjournalist - det er jo de store og dramatiske hendelsene vi på sett og vis lever for. Og med koronapandemien har vi jo levd i historiske hendelser verden over, sier Stenvold.

Stenvold sier at det også har vært et alvor over situasjonen, som har gjort at jobben har føltes viktig på en litt annen måte enn i normale tider.

- Jeg har sterke minner fra ukene i mars og april, da jeg sykla hjem fra kveldsvakter og det var fullstendig tomt for biler og mennesker i gatene. 

Les også: Her er årets TV-vinnere - nyhetskanalen større enn TVNorge i desember

- Viktigere enn noen gang å ha felles arenaer
NRK-profilen mener vi er inne i en tid der «det offentlige ordskiftet har en tendens til å foregå med ropert fra skyttergravene».

- Vi er i en tid der enkelte påberoper seg retten til å operere med sine egne fakta, er det kanskje viktigere enn noen gang at vi har noen felles arenaer som skaper felles referanser, sier Stenvold og fortsetter:
 
-  Derfor synes jeg det er veldig positivt at en så stor del av befolkningen slutter opp om Dagsrevyen. Når våre kolleger i TV 2 Nyhetskanalen i tillegg har opplevd sterk vekst, sier det meg at de redaktørstyrte mediene fortsatt har en sterk posisjon i Norge. Heldigvis, for det tror og mener jeg er positivt for samfunnet vårt, avslutter hun.