Statsminister Erna Solberg satte ord på det mange føler i sin nyttårstale. 2020 har ikke bare vært et veldig vanskelig og spesielt år, det har rett og slett vært «et uår». Et år med pandemi, sykdom, død, innskrenkninger og restriksjoner i Norge, og i en tid der smittetallene stiger igjen er det nesten sånn at en lurer på om en i det hele tatt orker mer. Og som ikke det var nok. Da vi alle trodde det gikk mot slutten av uåret og vi endelig fikk julegaven vi ønsket oss aller mest her til lands i form av en vaksine, rammet en ny tragedie oss med kvikkleireskredet på Gjerdrum med 1.000 mennesker som er evakuert.
Selv om 2020 på ingen måte ble den starten vi så for oss på det nye tiåret, har året vi nå legger bak oss også gitt oss noen lyspunkter for alle oss som jobber med journalistikk. Det har så til de grader vist hvor viktig den journalistiske jobben som gjøres i alle norske mediehus er. For når hendelser som koronakrisen og katastrofen på Romerike inntreffer, vokser informasjonsbehovet i befolkningen og samfunnsoppdraget til mediene som en formidler av korrekte opplysninger og løpende oppdateringer, blir svært tydelig.
Jeg underdriver ikke når jeg sier at jobben som journalist nok aldri har føltes viktigere enn i 2020.
Det gjelder også i et mediehus som Kampanje Media. Aldri har vi følt at jobben vi gjør, har vært så viktig, blitt så godt lest og lagt så godt merke til. Det gjelder den løpende dekningen vår av koronapandemiens uheldige konsekvenser for samfunnet og i næringslivet vi dekker - som har vært gjennom både restriksjoner, kompensasjonsordninger, permitteringer og svakere økonomisk utvikling. Men også på flere andre områder har vi i år forbedret oss og satt dagsorden.
I lys av Black Lives Matter-bevegelsen satte vi et kritisk søkelys på en altfor «hvit» byråbransje og etter Hans Geelmuydens plumpe «kebabnorsk»-uttalelse, var Kampanje en plattform for en svært viktig debatt rundt mangfold i norske kommunikasjonsbyråer. Dette var en debatt som vi opplever bidro til å flytte industrien vår flere skritt i riktig retning (en jobb som fortsetter i 2021).
I tillegg har vi på flere av de største og viktigste mediesakene dette året vært i særklasse best. Kampanje har i flere år hatt som mål å bli viktigere for flere, og når vi da klarer å være ledende i saker som opptar millioner av nordmenn, kan vi tillate oss å si at «vi har lykkes.» Dette gjelder også i de store budrundene om fotballrettigheter som Premier League, Champions League eller nå sist norsk fotball, og i temperaturfylte distribusjonsforhandlinger mellom TV-husene og distributørene, der særlig konflikten mellom Telia og TV 2 fikk store konsekvenser for millioner av nordmenn med svarte TV-skjermer.
Her breaket Kampanje de fleste sakene og var ledende fra start til mål i konkurranse med landets aller største nyhetsredaksjoner. Det står det respekt av i en liten redaksjon bestående av tre journalister og en redaktør.
Som et resultat av dette har journalistikken vår aldri blitt så godt lagt merke til heller. Stadig flere medier gjengir i dag Kampanjes saker i sine spalter og en kjapp opptelling viser at vi hadde rekordmange siteringer hos NTB i 2020 og er nok et av de bransjemediene i landet med flest NTB-siteringer gjennom et år.
Det jobbes døgnet rundt og derfor er det gledelig å se tall som viser at jobben vi gjør ikke bare verdsettes av konkurrentene våre på nyhetsfronten, men også blant leserne våre. Ser vi oss i bakspeilet, kan vi kjapt slå fast at aldri har Kampanje hatt så mange lesere i sin snart 60-årige historie. Noen høydepunkter (Kilde: Google Analytics):
- Antallet sidevisninger fortsetter å vokse og det med 15 prosent sammenlignet med 2019. Flere måneder har vi nå opp mot én million sidevisninger.
- Brukertallene er på rekordnivåer måned etter måned gjennom hele 2020 og vi har en økning på nesten 40 prosent sammenlignet med 2019.
- All time high-rekord i september i år med 430.000 unike brukere og stadig oftere uker med rundt 100.000 unike brukere.
- Vi har økt antallet Premium-saker betydelig og opplever en vekst i antall abonnenter av Kampanje Premium på hele 25 prosent.
Alt dette tolker vi som et tydelig signal fra leserne våre på jobben vi gjør verdsettes og vi ser av leserundersøkelser at åtte av ti er fornøyd med produktet de får og ni av ti opplever Kampanje som relevant for sin yrkesgruppe. Vi har også fått noen signaler om hva kan vi kan strekke oss etter for å bli bedre og det er tilbakemeldinger vi leser med stor interesse.
Kommersielt skal vi heller ikke klage, selv om koronaåret 2020 også rammet oss økonomisk. I midten av mars kollapset stillingsmarkedet fullstendig med nedstengingen av det norske samfunnet samtidig som vi fikk et yrkesforbud for avvikling av fysiske arrangementer. Det er derfor gledelig at vi går inn i det nye året med rekordmange antall stillinger og tydelig forsvarer posisjonen som bransjens ledende og største jobbportal samtidig som vi klarer å innovere og utvikle vår eventvirksomhet også på digitale plattformer.
Det gjør oss supermotiverte med tanke på å fyre opp Kampanje-turboen for det nye året og gi deg som leser og bruker av Kampanje bransjens beste nettavis også i 2021.
Godt nyttår fra alle oss som jobber i Kampanje og takk for at du leser journalistikken vår!
Les også: TV-konflikt, blogg-kritikk, Maskorama-slakt og PR-krise - her er årets mest leste saker på Kampanje
Kommentér