«Maskorama» er fortsatt landets desidert mest sette TV-program og denne helgen satte gjetteleken ny rekord med 1.061.000 seere på lørdagens direktesending. Episoden har en Total Screen Rating på 1.123.000 seere når man tar med nett-TV-tallene.

- Det er helt fantastisk med enda en rekord. Tallene taler jo i stor grad for seg selv, dette er noe som fenger. Det er tall på høyde med den nasjonale finalen av Melodi Grand Prix, sier medieanalytiker i NRK, Marcus Fredheim.

Seertallene er faktisk høyere enn de har vært på de to foregående nasjonale finalene av Melodi Grand Prix, som samlet 950.000 (2020) og 961.000 (2019) seere.

- Jeg er veldig, veldig glad på NRK og Fremantle sine vegne. Det er litt tid mellom hver gang vi opplever en så enorm respons fra publikum, sier prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland.

På lørdag er det finale i «Maskorama» og det gjenstår fortsatt tre maskerte kjendiser etter at Anne Rimmen måtte forlate programmet. Det store spørsmålet, i tillegg til hvem som skjuler seg bak de tre siste maskene, er hvor høyt seertallet på finalen kan bli.

- Det er oppløftende å se at det er mulig å samle så mange seere i en tid hvor tilbudet er helt enormt. Så lenge innholdet er bra nok, kommer publikum. Det har også TV3 bevist i helgen med veldig pene tall på håndballen. Nå ser vi fram mot en forrykende finale med mye humor, bra musikk og hele tre avsløringer! sier Ådland.

Les også: Flere takket nei til Maskorama: - I ettertid kan man si det var dumt