Fredag la byrådsleder Raymond Johansen (Ap) frem en rekke tiltak for å få ned korona-smittetallene i Oslo - skjenkestopp, forbud mot innendørsarrangementer, samt stenging av kinoer, teatre og treningssentre. 

Administrerende direktør i Film & Kino, Guttorm Petterson, sier at beskjeden som kom i dag er katastrofal for kinoene i Oslo. Han mener det også vil påvirke resten av landet. 

- Distributører og produsenter som vurderer om de skal slippe filmene på kino i denne vanskelige tiden, med allerede redusert kapasitet, kan komme til å utsette filmer som ellers ville ha kommet, sier Petterson til Kampanje. 

Han sier at Den store kinodagen – kinoens festdag – såvidt kan gjennomføres i morgen, men at flere kinoer andre steder i landet allerede har måttet stenge. 

- Det er alvorlig med en stenging av kinoene i tre uker på kort sikt, fordi kinoene nå var relativt godt i gang med oktober, som den beste måneden under korona så langt, sier Petterson.

Han sier at det store spørsmålet nå er om kinoene på noen måte vil bli kompensert for tapet de kommer til å lide. 

- På lengre sikt kan det bli tyngre å få kinoene i Oslo i gang igjen. I dag er det premiere på en norsk film, Gledelig jul, som altså ikke blir å finne på kino allerede fra tirsdag, sier Petterson. 

Les også: Fortviler over ny «lockdown»: - En hel bransje er i ferd med å gå i duken