NRKs nye underholdningsprogram «Maskorama» har vært en suksess fra starten av og seertallene vokser uke for uke. Lørdag nådde de et foreløpig toppunkt med 1.002.000 seere på NRK1. Det er en vekst på 109.000 seere fra forrige sending. Dette er også første gang programmet har samlet over én million seere på direktesendingen.

I tillegg har 62.000 sett fjerde episode i NRKs nett-TV-spiller, noe som gir en Total Screen Rating på 1.064.000 seere.

- Først og fremst er jeg glad på vegne av publikum, for her har mange virkelig fått noe de koser seg med i helgen. NRKs oppdrag er å samle og engasjere alle som bor i Norge, og den jobben tar vi på alvor, sier prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland i en pressemelding.

Han takker de «sporty» deltakerne og produksjonsselskapet Fremantle for å lage «en produksjon fylt av overskudd, kvalitet og godt humør».

- Jeg vil også skryte av Silje, Marion, Jan og Nicolay. De lager topp stemning i et studio helt uten publikum, og man merker nesten ikke at de er alene. Nå er det bare å glede seg til de to siste sendingene. Det er fortsatt fire masker som skal av!, sier Ådland.

Som Kampanje tidligere har skrevet, var ikke Fremantle og NRK de eneste som vurderte å lage en norsk versjon av «Maskorama».

Les mer: Flere takket nei til Maskorama: - I ettertid kan man si det var dumt

Nå må produsent Kim Strømstad i Fremantle klype seg i armen.

- Å oppleve sånne seertall i 2020 er nesten så vi ikke tror det. Jeg vet at deltakerne har det gøy bak masken, og det kan virke som deres entusiasme smitter over på seerne. Det er et stort og veldig bra team som lager «Maskorama» og som fortjener all ære for arbeidet de legger i det. Hvis du er hekta på «Maskorama» anbefaler jeg å ikke legge andre planer de to neste lørdagene. Planene våre gjør at det ikke blir noe mindre spennende. For å si det sånn, sier produsent i Fremantle, Kim Strømstad.

NRKs nye seersuksess møtte riktig nok svakere konkurranse fra TV 2 denne helgen. «Skal vi danse» er nå byttet ut med repriser av «Truls á la Hellstrøm» og det var det 70.000 som fikk med seg lørdag klokken 20. Senere på kvelden, klokken 21.30, serverte TV 2 programmet «På tur med kronprinsen», som samlet 345.000 seere.

Står bak programmet:

Prosjektredaktør Jan Egil Ådland i NRK og produsent Kim Strømstad i Fremantle opplever eventyrlig suksess med formatet «Maskorama». Foto: Julia Marie Naglestad/NRK