Det amerikanske TV-konsernet Discovery Networks opplever suksess med sine TV-programmer om Estonia-dokumentaren, humorserier som Thomas Giertsens «Helt Perfekt» og realityserier som «Ex on the beach». Men omsetningen falt likevel med hele 335 millioner kroner til 1,83 milliarder i fjor. 

Les også: Massiv dekning av Discoverys Estonia-dokumentar: - Skjønte at dette kom til å bli veldig stort

Det viser de nye regnskapstallene til Discoverys TV-virksomhet i Norge i 2019.

- Vi er en del av et børsnotert selskap og kommenterer ikke tallene utover det som står i årsrapporten, sier områdesjefen i Norge og kommunikasjonsdirektør i Discovery internasjonalt, Espen Skoland, til Kampanje.

Skoland er den med det øverste ansvaret i Norge etter at mangeårig Discovery-topp, Tine Ausvoll Jensen, forlot selskapet tidligere i høst til fordel for toppjobben i Google i Norge og Discovery la om til en ny modell med en nordisk sjef. 

Les også: Discovery-sjefen ikke aktuell for nordisk toppjobb: - Jeg hadde tatt et absolutt valg

Tilsvarende omsetningstall for 2018 var på 2,17 milliarder kroner, slik at nedgangen i fjor var på over 15 prosent. Det er nedgang både i reklameinntektene og distribusjonsinntektene, slik Kampanje forstår de ferske regnskapstallene. Fjoråret var ikke noe godt år i det norske TV-reklamemarkedet. 

Les også: 500 reklame-millioner borte fra TV-markedet - se hvem som taper og vinner

Samtidig klarer selskapet som drifter kanaler som TVNorge, Fem, Max og Eurosport i Norge å øke overskuddet, og det kraftig sammenlignet med 2018 da selskapet la frem et brakunderskudd på 356 millioner kroner.

Nå tjener Discovery penger og overskuddet på driften er på hele 162,4 millioner kroner. Det er særlig kutt i posten andre driftskostnader og provisjonskostnader som har falt. Samtidig har Discovery også slanket staben kontinuerlig de seneste årene. 

Les også: Discovery i mål med nedbemanning - 17 har mistet jobben

I årsrapporten varsler styret at overskuddet kan komme til å minske de neste årene som en følge av mindre lineær-TV-seing og en omdisponering av midler til digitale tjenester.

- Vi har stått i en konstant omstilling gjennom de fem siste årene. Vi jobber systematisk for å styrke den digitale delen av virksomheten, og dette preger både rekrutteringene vi gjør og måten vi jobber på. Samtidig er vi opptatt av å levere verdi til våre norske annonsører. Det er en balanse vi opplever at vi har klart relativt godt. Vi leverer fine seerandeler og Dplay har vokst betydelig med suksesser som «Ex on the Beach», fotball og nå sist «Estonia», og vi fortsettere å omstille oss for å kunne satse tungt på norsk innhold og gode digitale tjenester også i årene fremover, sier Skoland.

Her kan du se alle tallene til Discovery i Norge for 2019. Alle tall i MNOK. 

Discovery 2019 2018 Endring i %
Omsetning 1.835,0 2.170,7 - 15,4
Driftsresultat 162,4 - 356,0 -
Resultat før skatt 163,3 - 356,5 -