Canal Digital var rask med å sette opp prisen på Premier League-tilbudet sitt etter at TV 2 økte den veiledende prisen ut mot distributørene fra 499 til 699 kroner i måneden. Altibox fulgte etter, men la seg på 649 kroner i måneden, 50 kroner billigere enn Canal Digital.

Nå tilbyr både Telia og Telenor fotballpakken til 499 kroner i måneden på kabel. I Telia er det en fast månedspris, mens Telenor-kundene må binde seg til ett år for å unngå en pris på 699 kroner i måneden.

- Det tror jeg var smart, eller så hadde nok mange valgt å forlate Telenor. Jeg fikk tilbudet selv i dag, sier formann i supporterklubben til Liverpool i Norge, Pål Chr. Møller, til Kampanje. 

- Tror du det blir store bevegelser blant supporterne med så forskjelle priser? 

- Ja, det tror jeg. Samtidig er det jo en konkurranse her og da er det positivt at ikke alle bare er ute etter å flå supporterne, men opptrer på en anstendig måte for å få flere kunder, sier Møller. 

- Endrer ikke prisen
Telenors felleseide satellitt-TV-selskap, Canal Digital, ser på sin side imidlertid ingen grunn til å møte konkurransen. 

- Vi kommenterer ikke prissettingen til andre distributører, sier kommunikasjonsdirektør Maja Wikman Ulrich i Allente, som er det nye navnet på sammenslåtte Canal Digital og Viasat.

- Når det gjelder vår egen prissettning ser vi alltid over den, men vi har ingen planer om å endre prisen per dags dato. Når vi gjør en sånn prisøkning er det helt naturlig at kundene har mange spørsmål og kontakter oss, men vi har stort sett fått forståelse for at dette var en prisvekst som kom fra TV 2, og det gleder oss at kundene velger å bli værende ettersom de vil ha den lyd- og bildekvaliteten vi tilbyr, fortsetter hun.

Dermed er Canal Digital ute i markedet med den desidert dyreste Premier League-fotballen. 

Les også: Telia ypper til priskrig på Premier League

Vil ikke svare:

Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde vil ikke svare på om TV-distributøren selger Premier League-fotballen med tap eller sterkt subsidiert.

Telia selger under markedspris
Kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia vil ikke svare direkte på spørsmål fra Kampanje om de nå selger Premier League med tap.

- Vi er opptatt av våre kunder og har valgt å sette den prisen vi mener er best for de. Samtidig er vi en utfordrer og jobber hele tiden for å levere markedets beste og mest fleksible TV-produkt til en fornuftig pris, skriver han i en e-post til Kampanje.

Get-eier Telia skal møte TV 2 i nye forhandlinger denne høsten etter vårens store TV-konflikt.

- Vil nye TV 2-forhandlinger denne høsten kunne påvirke Premier League-prisen og er Premier League en del av forhandlingene? 

- Vi ønsker ikke å kommentere forhandlingene foruten at TV2 er en viktig samarbeidspartner for oss, og vi jobber selvfølgelig sammen for å få til et innovativt og fremtidsrettet samarbeid, sier han.

- Lavere enn fryktet
Selv har TV 2 valgt å øke prisen for å se Premier League på TV 2 Sumo med 15 prosent til 519 kroner. Det har hele tiden vært billigere å abonnere på Premier League på TV 2s egen strømmetjeneste enn hos distributørene, men nå blir forskjellen enda større.

Grepet fikk blant annet Altibox til å reagere.

Les mer: Altibox reagerer på prisforskjell: - Tydelig at TV 2 vil ha flest mulig egne kunder

Tilbake i Liverpool supporterklubb så sier Møller at den lavere Sumo-prisen kan skyldes de massive protestene som kom da den nye veiledende prisen til distributørene ble kjent. 

- Det var mange som sa sitt da, og jeg velger å tro at de massive protestene fikk TV 2 til å høre etter. Sumo-prisen ble lavere enn det vi fryktet, sier han.