Mediebedriftenes landsforening (MBL) slapp nylig de ferske opplags- og lesertallene for norske aviser, blader og magasiner, og for magasinene peker tallene i samme retning som de siste årene - nedover. 

Landets «kvinneblader» opplever en koronasmell, men også kjendisbladene har mistet mange lesere det siste året. Det eneste bladet i kjendis-kategorien som opplever vekst i lesertallene, er På TV, som har gått fra 187.000 lesere til 217.000 lesere. 

Sammenlagt mister Se og Hør Extra, Se og Hør Tirsdag og Her og Nå 85.000 lesere. Fallet er størst for Her og Nå, som mister 42.000 lesere. Se og Hør Tirsdag og Se og Hør Extra mister henholdsvis 39.000 og 40.000 lesere. 

Se og Hørs ansvarlige redaktør, Ulf André Andersen, svarer ikke på Kampanjes spørsmål om leserfallet, men fokuserer heller på Se og Hørs posisjon som landets største kjendisblad. 

- Opplagstallene for print et rett og slett oppsiktsvekkende gode, og per nå har vi solgt betydelig flere eksemplarer av Se og Hør tirsdag enn i fjor. Vi må helt tilbake til år 2000 for å finne et liknende tall; nemlig det året som kronprins Haakon og Mette-Marit forlovet seg, sier Andersen.

Les også: Se og Hør for første gang under 100.000 - her er alle magasintallene

- Lykkes med salget
Andersen sier at mer enn lesertall så handler det om «å lage et best mulig produkt som selger.»

- Salgstallene våre viser til gangs at vi lykkes. At lesertallene da går opp og ned, og er vi mindre fokusert på. Se og Hør tirsdag vokser i et fallende papirmarked, og det er godt nok for meg, legger han til. 

I vår skrev Kampanje om at Se og Hør ville begynne å ta seg betalt for eksklusive saker på nett

- Hvordan har abonnementssalget gått? 

- Se og Hør har en helt unik posisjon digitalt. Ingen liknende merkevarer er i nærheten. Vi er blant de største sitene på mobil i Norge, og web-TV vokser kraftig. Når det gjelder brukerbetaling er vi startfasen og har testet ut en del saker. Her kommer vi til å satse mer i løpet av høsten med et større og bedre produkt, sier Andersen. 

Les også: TV 2 måtte slette Moria-innlegg etter over tusen kommentarer og hets: - Riktig å legge ut saken