I slutten av august ble det kjent at TVNorge-eier Discovery planla å kutte 17 stillinger på det norske kontoret. Det var åtte flere enn ledelsen opprinnelig hadde planlagt da nedbemanningsprosessen ble midlertidig stanset som følge av koronakrisen tidligere i år.

Nå bekrefter operativ leder i Norge, Espen Skoland, at de har kommet i mål med prosessen.

- Ja, vi er i mål med prosessen og vi er glade for at vi også denne gangen har klart å ferdigstille omstillingen uten konflikter, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

17 personer er berørt av nedbemanningen som er blitt møtt med kritikk av Discoverys NJ-tillitsvalgte, Karoline Nordvold Barak og Anita Raaberg.

- Vi har forståelse for at vi jobber i en bransje som er i kontinuerlig endring, men vi mener nedbemanning fører til at selskapet mister verdifull kompetanse. Vi hadde et håp om at Discoverys ledelse i større grad ville se på muligheten til å gi de ansatte som allerede er i selskapet kompetanseheving for å kunne tre inn i nye roller, skrev de i en uttalelse til da nedbemanningen ble kjent forrige måned.

Anita Raaberg ønsker ikke å uttale seg utover dette i dag.

Les mer: Tillitsvalgte ut mot Discovery-kutt: - Mister verdifull kompetanse

Etter det Kampanje erfarer er flere avdelinger berørt av nedbemanningen, inkludert kommersiell avdeling, kommunikasjon, markedsføring og planning.

Discovery har siden 2015 nedbemannet over 100 stillinger, mens rundt 60 nye roller har kommet til. 

I september ble det kjent at Discovery samler alle driftsfunksjonene i Sverige, Danmark, Norge og Finland i én nordisk organisasjon som skal ledes av svenske Nicklas Norrby.

Samtidig sprakk nyheten om at norgessjef Tine Austvoll Jensen er aktuell som ny administrerende direktør i Google Norge.

Les mer: Ny Google-sjef tar over digital TV-vinner