TV 2 sender premieren på «Landskampen» 11. september som planlagt, til tross for den alvorlige siktelsen mot programleder Petter Northug. Det bekrefter kanaldirektør Trygve Rønningen, som har sittet i krisemøter mandag ettermiddag. Avgjørelsen tas av hensyn til deltakerne, produksjonen og samarbeidspartnerne, forteller han.

- Vi ser alvorlig på det som har skjedd. Det er en alvorlig hendelse og en uklok handling av Northug, så dette gjør vi ikke for å ikke bagatellisere det, men stilt opp mot en å kaste en hel produksjon, har vi valgt å sende «Landskampen» som oppsatt, sier han til Kampanje.

I «Landskampen» skal norske og svenske vinteridrettsutøvere konkurrere mot hverandre. Petter Northug var blant deltakerne i første sesong, men har denne gangen tatt steget opp til programlederrollen. Fredag forrige uke ble det kjent at den tidligere skistjernen har blitt tatt for råkjøring. Mandag ble siktelsen utvidet til å omfatte oppbevaring av narkotika i tillegg til kjøring over fartsgrensen og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Les også: Tror ikke folk vil tilgi Northug: - Han kan gråte som Johaug, uten at det vil hjelpe

Hendelsen får likevel konsekvenser for lanseringen, forteller Rønningen.

- Det hadde vært naturlig å profilere programmet tydeligere med Northug, men vi velger å tone ned det av åpenbare grunner, sier han.

- Kommer dere til å klippe om programmet for å gi han en mindre rolle?

- Petter Northug er vert for programmet sammen med Gunde Svan, og er som i andre sånne type konkurranseprogrammer, lite med i produksjonen. Det var en vesentlig faktor for beslutningen. Det er vanskelig å klippe en mindre rolle enn han har.

TV 2 har en større avtale med Petter Northug, men de har foreløpig ikke tatt en beslutning på om de vil fortsette samarbeidet.

- Vi hadde behov for å ta beslutning på «Landskampen» nå. Det øvrige samarbeidet har vi tid på oss på å bestemme oss for, og vi trenger å bruke den tiden, og vi må snakke med Northug.

 

Ser alvorlig på saken:

- Vi ser alvorlig på det som har skjedd. Det er en alvorlig hendelse og en uklok handling av Northug, så dette gjør vi ikke for å ikke bagatellisere det, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.