Som Kampanje kunne fortelle i går, var det på tirsdag duket for nye møter og samtaler i den bitre TV-konflikten mellom Telias TV-distributør Get og TV 2.

- Ja, det er samtaler og møter i dag og vi håper og jobber for å finne en løsning og bli enige så raskt som mulig til kundenes beste, sa kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia til Kampanje tirsdag.

Partene hadde da ikke snakket sammen siden fredag før helgen, men tirsdagens møter skal ikke ha brakt partene noe særlig nærmere hverandre etter det Kampanje kjenner til.

Les også: Nye møter mellom Telia og TV 2

- Aldri opplevd maken
Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, virker ikke særlig oppløftet etter gårsdagens møte.

- Vi har aldri vært av med hovedkanalen vår, men alltid klart å komme til enighet, selv om forhandlingene også har vært tøffe tidligere. Denne gangen er det derimot mer krevende enn noen gang. Jeg kan være så tydelig å si at vi aldri har opplevd maken i TV 2s historie, sier Willand til Kampanje tirsdag kveld. 

En langsiktig løsning synes nå å være utopisk, og partene forsøker i stedet å få til en kortsiktig eller midlertidig løsning, men også dette er vanskelig. Etter det Kampanje kjenner skal ett av stridspunktene nå være lengden på en kortsiktig avtale som er ment å fungere som en utvidet forhandlingsperiode med tanke på å komme frem til en mer langsiktig løsning. Lengden på en slik distribusjonsavtaler er normalt på to-tre år.

Les også: Telia åpner for kortsiktig TV-avtale – TV 2 reagerer kraftig på fremstøtet

I tillegg til lengden på den kortsiktige avtalen skal Telia også ha spilt inn andre forhandlingspunkter som gjør situasjonen enda mer kompleks og vanskelig med tanke på å komme frem til en løsning.

Nye møter:

Det var hektisk møtevirksomhet mellom TV 2 og Telenor i går, men sent tirsdag kveld hadde kommunikasjonsdirektør Sarah Willand fortsatt ingen gode nyheter å komme med. Foto: Eivor Eriksen.

Telia vil ha ett år midlertidig
Fredag ettermiddag eskalerte konflikten mellom de to, da Telia kom i skade for å snakke med mediene før TV 2 mottok det så langt siste tilbudet fra telegiganten. Hva dette tilbudet konkret innebærer har så langt vært uklart, men etter det Kampanje har grunn til å tro vil Telia at den nye kortsiktige avtale skal være på mer enn ett år.

Da hadde TV 2 hadde da allerede spilt inn et forslag om å slå på signalene igjen, fortsette forhandlingene på dagens betingelser og tillate seg et forhandlingsrom på ytterligere på seks måneder med tanke på å få til en mer langsiktig løsning.

- Hvorfor er seks måneder for kort tid for Telia til å forhandle frem en langsiktig avtale?

. Hovedårsaken til at vi mener seks måneders forlengelse – slik TV 2 foreslo for et par dager siden – blir for kort tid, er at avstanden mellom partene har vært for stor i forhandlingene. Ved en kort forlengelse, risikerer kundene våre at en ny konflikt kan oppstå om kort tid, og det er ingen tjent med. En noe lengre periode bør kunne gi begge parter ro til å komme frem til en god og fremtidsrettet avtale ved neste korsvei, uten at kundene blir skadelidende i mellomtiden, sier kommunikasjonsdirektør i Telia, Henning Lunde.

- Stemmer det at Telia og Get i fredagens forslag på løsning ba om en lengde på over ett år, når det gjelder en kortsiktig avtale?

- Vi har tidligere sagt av i ønsker oss et «noe lengre tidsperspektiv enn hva TV 2 foreslo», men utover det har vi ingen kommentarer, sier Lunde

Har pågått i ti dager
I tillegg til lengden på den kortsiktige avtalen skal det også være andre forhandlingspunkter som gjør situasjonen enda mer kompleks og vanskelig med tanke på å komme frem til en løsning.

Konflikten mellom TV 2 og Telias TV-distributør Get, er nå inne i sin tiende dag etter at partene ikke klarte å bli enige om en ny distribusjonsavtale.

Den gamle avtalen løp ut ved midnatt 31. mai og siden har rundt én million TV-seere hadde svarte skjermer på alle TV 2s kanaler og det ser fortsatt mørkt ut med tanke på løsning.

Les også: Get-kunder kan gå glipp av «gratis» fotballfest – TV 2 flytter Premier League-kamper over på åpen kanal

- For kort tid:

Kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia, mener seks måneder er for kort tid med tanke på en kortsiktig avtale.