Egmont-eide TV 2 og Get har ikke kommet til enighet om ny distribusjonsavtale. Det kommer frem i en pressemelding Telia sendte ut rett etter midnatt.

Dermed mister Gets 480.000 kunder eller rundt én million TV-seere muligheten til å se på TV 2s kanaler fra og med i dag.

- Vi beklager veldig overfor alle våre kunder. Dette er ikke en løsning vi har ønsket, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge som Get er en del av.

Etter det Kampanje kjenner til har det vært jobbet helt frem til fristen gikk ut ved midnatt natt til mandag for å finne en løsning. 

Les også: TV 2 og Get fortsatt uenige – kan gå mot svarte skjermer for én million TV-seere

Telias TV-sjef:

Pål Rune Kaalen er leder for privatmarkedet i Telia Norge som Get er en del av.- Vi har jobbet hardt for å komme til enighet, men vi har dessverre ikke klart det, sier han.

- Ønsket ikke å bli enige
Kampanje skrev fredag at TV 2 skal ha bedt Telia om omkring 100 millioner kroner mer i året for tilgang til sine kanaler, mens Telia og Get skal ha svart med å tilby akkurat det motsatt – 100 millioner kroner mindre. I løpet av helgen har det imidlertid kommet stadig nye tilbud på bordet som skal ha minsket avstanden mellom partene, men altså ikke nok til å redde forhandlingen. 

- Det er helt tydelig at Telia ikke har ønsket å bli enige med oss. Telia har gitt oss tre tilbud i forhandlingene og alle de tilbudene ligger under det de betaler i dag, og da vet vi også at de har den laveste betalingen i markedet. Vi har aldri opplevd at en distributør har startet en forhandling med å tilby å betale mindre. Og det er ikke slik at Gets TV-pakke ville blitt billigere av dette, sier en skuffet kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, til Kampanje.   

Les mer: - Sjansen for svarte TV 2-skjermer er større enn noensinne

I løpet av søndagen skal TV 2 har spilt inn flere nye tilbud hvorav Get svarte med et siste tilbud rett før midnatt klokken ti over halv tolv.

- 20 minutter før fristen gikk ut kom Telia med et tilbud. Vi svarte på dette at vi var innstilt på å fortsette forhandlingene på overtid, men Telia gadd ikke en gang svare oss før de tok kanalene ned, sier Willand.

Hun reagerer på at Get nå for andre gang på kort tid kommer i en situasjon der TV-kanaler stenges ned for kundene.

- Det er tre måneder siden TVNorge og Discovery gikk i svart og det er mulig at dette er Telia og Gets måte å vise muskler på. Nå er vi bare lei oss for at dette går utover kundene, men akkurat slik disse forhandlingene har gått frem, var dette bruddet uunngåelige, sier Willand

Dermed går TV 2 i svart med sin hovedkanal for aller første gang.

- Hva skal dere gjøre nå?

- Vi var innstilt på å forhandle fremover. Nå må vi bare områ oss etter at det er klart at vi ikke ble enige, sier hun.

TV 2 har ikke forhandlet om distribusjon med Get siden 2016, men har den siste tiden landet flere nye avtaler med både RiksTV, Altibox og Telenor.  TV 2 vil derfor ha opp prisen på innholdet de leverer i tråd med hva andre distributører betaler og sikre at alle TV 2-kanalene ligger inne i den forhåndsvalgte grunnpakke slik de gjør i dag.

Les også: Én million TV-seere kan miste TV 2-kanalene ved midnatt: - Vi har allerede strukket oss langt

Skuffet:

Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, sier hun er skuffet over at forhandlingene ikke førte frem. - Men Telia kan ikke forvente å være gratispassasjer og betale mye mindre enn alle andre, sier hun. Foto: Eivor Eriksen.

- Setter oss ned når som helst
Telia skriver i en pressemelding at deres kunder ser stadig mindre på TV 2 og at de ikke vil betale mer enn de allerede gjør for et dårligere tilbud.

- Kundene ser stadig mindre på TV2s kanaler, og Get kan ikke be sine kunder betale for innhold de ikke vil ha samtidig som TV 2 ønsker å begrense kundenes muligheter til å se innhold utenfor hjemmet, skriver selskapet, som legger til at de fremdeles er interessert i en ny avtale med TV 2.

Get sier videre at de er «positive til å gjenoppta forhandlingene så raskt som mulig for å finne en løsning.»

- Vi ønsker fortsatt å finne en god løsning med TV 2, slik at vi sammen kan fortsette å skape gode seeropplevelser i tiden fremover til glede for alle parter. Vår dør står åpen og vi setter oss ned når som helst for å forhandle videre, sier Kaalen. 

Nå vil han tilby Get-kundene 45 ekstra TV-poeng som et plaster på såret.

- For å gjøre TV-tittingen litt bedre i denne situasjonen gir vi alle våre kunder ekstra TV-poeng som de kan bruke til å velge blant et stort utvalg av kanaler og strømmetjenester i valgmenyen sin, som for eksempel strømmetjenestene HBO Nordic, Viaplay eller Nordisk Film+, sier Kaalen.