Søndag kveld rykket TVNorge-eier Discovery ut med beskjeden om at det nå bare er to dager igjen før et endelig brudd mellom det amerikanske TV-konsernet og TV-distributøren Get, som er eid av svenske Telia, eventuelt vil inntreffe.

Det kan i verste fall bety at over én million TV-seere kan miste tilgangen til Discoverys mange kanaler i Norge.

Discovery sendte ut meldingen til TV-seerne der det stod «Hvis du er kunde hos Get, risikerer du å miste denne kanalen fra 3. mars. Kontakt Get for nærmere informasjon. Du kan strømme denne kanalen og alt innhold fra Discovery Networks på Dplay.»

Les også: To dager unna svarte TV-skjermer - Get og Discovery fortsatt langt fra hverandre

Fremgangsmåten provoserer tydeligvis Telia som nå svarer Discovery i langt krassere ordelag enn da Kampanje omtalte saken for en snau uke siden.

- Det er et faktum at færre og færre ser på amerikanske Discovery sine kanaler. Dette må selvsagt gjenspeiles i en ny avtale, sier kommunikasjonsdirektør i Telia, Henning Lunde, til Kampanje søndag kveld.

- Folk ser mindre og mindre på Discovery
Bakgrunnen for konflikten er at Discovery ønsker seg bedre betalt for sine TV-kanaler.

- Vi skal selvsagt betale en fair pris, men det er et faktum at våre kunder og befolkningen i Norge har sett mindre og mindre på Discovery-kanalene de siste årene, sier Lunde som anslår en nedgang til omlag 30 prosent.

I god forhandlingstradisjon trekkes det igjen til bilder for å illustrere hvor mye penger det er snakk om. Til Kampanje sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, søndag kveld at det kun er snakk om «å få en fair pris» for innholdet og det til en økning som kun tilsvarer «en kroneis eller to i året».

Ser et mønster:

Kommunikasjonsdirektøren i Telia, Henning Lunde, mener å se et mønster i Discoverys fremgangsmåte. - Det et faktum at amerikanske Discovery har en lang historie på konflikter både i Norge, Norden og Europa som viser et tydelig mønster, sier han.

- Krever titalls millioner
- Vi forlanger heller ikke noen høye prisøkninger. Et annet norsk TV-hus sa for en tid siden at de hadde bedt en distributør om en prisøkning tilsvarende én kroneis i måneden per kunde. Det blir 12 kroneis i året. Vi ber om en prisøkning fra Get tilsvarende en til to kroneis per kunde i året, sier Skoland.

Lunde i Telia og Get kontrer med at det snakk om langt større summer og sier seerne i dag har «et TV-tilbud som aldri har vært bedre og bredere, både hva gjelder norsk, nordisk og internasjonalt innhold».

- Og det er bra. Da er det vår oppgave å lytte til våre kunder og jobbe for at de får best mulig innhold og valgmuligheter. Våre kunder velger rett og slett å bruke mer tid på alle de andre alternativene og kanalene vi tilbyr på bekostning av Discovery. Da sier det seg selv at det blir useriøst av Discovery å kreve flere titalls millioner i økning i forhold til dagens avtale, sier Lunde.

- Holder norske kunder som gisler
Kommunikasjonsdirektøren i Telia sier TV-distribusjonsvirksomheten «har tilbudt både en ny treårig avtale samt en ettårig forlengelse på samme nivå som dagens avtale».

- Men vi frykter dessverre at amerikanske Discovery holder våre kunder i Norge som gisler for å oppnå gode betingelser med Telia i de andre landene våre, sier han.

Discovery på sin side avviser at det skal ha kommet et tilbud «om forlengelse på samme nivåer» slik Telia hevder.

- Dette stemmer ikke og her tror vi Telia og Lunde roter litt, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland.

- Lang historie på konflikter
Discovery er et globalt TV-konsern som har kanaler i en rekke land verden og medieselskapet er spesielt tungt til stede i Norden med kanaler både i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Inntektene fra distributørene er svært viktige for selskapet som både er store på sport og underholdning. Men i år har Discovery slitt med å komme i mål med sin distribusjonspartnere i Norden, både i Sverige og Danmark. Særlig i Danmark er det ampert og Discovery er i dag stengt ute av landets største kabel-TV-selskap, YouSee.

- Men Discovery er blitt enige med de andre store TV-distributørene i Norge, hvorfor kommer ikke Telia til enighet med Discovery?

- Jeg registrerer at amerikanske Discovery sier at de har kommet til enighet med de andre distributørene i Norge, og de må gjerne opplyse om dette er på høyere prisnivåer enn tidligere for å bekrefte det de sier om en økning i markedsprisen. Samtidig er det et faktum at amerikanske Discovery har en lang historie på konflikter både i Norge, Norden og Europa som viser et tydelig mønster. 

Lunde legger til at han synes det er synd at det nå går mot et fullt brudd og svarte skjermer dersom partene ikke blir enige. 

- På vegne av våre kunder synes vi det er utrolig synd at vi enda ikke har kommet til en enighet med amerikanske Discovery. Det er svært sjeldent at dette inntreffer for vår del, og vi håper selvsagt fortsatt at dette skal løses i de pågående forhandlingene som er vårt fokus nå, sier Lunde.

Les også: Discovery på krigsstien - amerikansk toppsjef advarer nordiske TV-distributører