Søndag kveld skulle Norges tøffeste kjendis kåres da siste episoden i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» ble sendt klokken 20:30 på TVNorge. Jon Almaas slo Øystein «Pølsa» Pettersen i en høydramatisk finaleepisode hvor spenningen varte helt inn til siste sekund.

648.000 seere fikk med seg finalen av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» på TVNorge og Dplay. Aldri før har så mange sett en 71° nord-finale.

Programmet setter med det ny rekord etter 21 år og 32 sesonger på skjermen.

– Jeg har vært med siden vi startet opp med 71° nord, og jeg har aldri opplevd så mye snakk og positive tilbakemeldinger rundt en sesong før. Dette har vært en fest fra første til siste sekund – rett og slett fantastisk bra TV, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks. 

- Nok en gang vil jeg si tusen takk til de fantastiske deltakerne, og også til Tom Stiansen og Nordisk Film TV. Vi er så stolte av 71° nord, og gleder oss allerede til neste runde. Nå blir det tomler opp og digital champagne i dagens videomøter, fortsetter Landsverk.

308 meter over havet:

Øystein Pettersen og Jon Almaas duellerte i et juv 308 meter over havet i gårsdagens finale. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge.

Knuser fjoråretes finaletall
Tidligere i år skrev Kampanje at årets sesong var den mest sette varianten av «71 grader nord» noensinne. Med 648.000 finale-seere knuser også årets finaleepisode fjorårets hvor Thomas Alsgaard til slutt kom seirende ut.

319.000 så fjorårets sesongfinale av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», noe som var en vekst på 49.000 seere fra 2018-finalen.

De tidligere finale-seerrekordene stammer fra 2014 da kjendis-utgaven hadde 493.000 seere, mens den vanlige utgaven trakk 567.000 seere til sin finale i 2011.

Gjennomsnittlig seertall for årets sesong er på 705.000 seere per episode, inkludert opptak og digitalseeing (total screen rating).

- Bak skjegget bor det en seig jævel
Jon Almaas var både glad og letter etter å ha vunnet årets finale.

- Akkurat nå er jeg ekstremt glad og lettet. At en gammel mann med grått hår og skjegg skulle vinne Norges tøffeste kjendis det er kanskje en bombe, men bak dette grå skjegget bor det en seig jævel, sa Almaas etter å ha løftet seierspokalen.

Da Kampanje intervjuet Almaas søndag sa han at turene i programmet bare ble tøffere og tøffere.

- Vi hadde tunge sekker, måtte bære all mat og klær selv. Gikk vi tom for mat eller gass til primus fikk vi ingen hjelp. Det er dette som gjør det spesielt, sa Almaas til Kampanje.

Han utelukker heller ikke mer tur-TV.

- Man kommer fort tilbake til hverdagen. Men jeg skal innrømme at jeg har lyst til å lage mer tur-TV, sa Almaas.

Les hele intervjuet med Almaas, programleder Tom Stiansen og Discoverys Hanne McBride her: Almaas med «tidenes sesong» av kjendis-reality: - Har lyst å lage mer tur-TV

Vant til slutt:

Programleder Jon Almaas. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge.