Den 12. mars skulle Pressefotografenes Klubb (PK) og NTB arrangere sitt første felles heldags fotoseminar hos Fritt Ord i Oslo.

Seminaret som retter seg mot fotojournalister med tema breaking news og sportsfoto var fulltegnet med over 80 påmeldte. Ifølge en pressemelding fra NTB er seminaret nå utsatt. 

- Det viktigste er hensynet til liv og helse knyttet til den alvorlige utviklingen av korona-smitte internasjonalt og nå også nasjonalt. Det er et faktum at både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet råder arrangører av seminarer til å begrense disse og eventuelt holde webinarer i stedet, sier redaktør for Visuell i NTB, Christina Dorthellinger.

- Pressefotografenes klubb har også besluttet å utsette utdelingen av Årets bilde. Mange nominerte i årets konkurranse har meldt at de ikke kommer, eller vurderer å ikke komme, til prisutdelingen. Et stort forfall blant nominerte og prisvinnere vil legge en betydelig demper på det som skal være en stor festdag og feiring av norsk fotojournalistikk, sier leder i PK-styret, Jarle Aasland.

Videre skriver NTB at de enkelte mediehusene har innført reise- og møtebegrensninger som gjør det vanskelig å gjennomføre arrangemenet. Flere sentrale bidragsytere har også meldt forfall. PK og NTB vil derfor forsøke å avholde dette fysisk og med program som planlagt til høsten.

- Fritt Ord har vært svært forståelsesfulle, og vi håper å kunne samarbeide med dem om å holde seminaret der i september. PK og NTB vil arrangere dette sammen og kommer med en oppdatering så snart som mulig, sier Dorthellinger.

Les også: Dekker koronaviruset fra Hong Kong: - Noen lurer på hvorfor jeg ikke står med maske