Kulturnettstedet Gaffa som dekker musikk, film og TV annonserte torsdag formiddag at de fra denne uken vil legge ned den redaksjonelle driften av Gaffa Norge. Koronavirusets ringvirkninger har ført til økonomisk uro for nettstedet som nå takker for seg, hvert fall for denne gang.

- Fra denne uken av legges den redaksjonelle driften av GAFFA Norge ned (i hvert fall for en periode), og det er usikkert hvorvidt vi vil klare å komme tilbake når dette en gang vil være over, skriver Gaffa i en melding på Facebook

Daglig leder Christoffer Riseng skriver følgende til Kampanje om avgjørelsen:

- Vi har denne uken sett på flere løsninger for å kunne sikre videre drift av Gaffa. Dessverre så har i dag sett oss nødt til å midlertidlig sette Gaffa.no ut av drift. Vi håper å gjennoppstå når denne korona situasjonen er over, skriver Riseng til Kampanje.

Tord Litleskare har vært sjefredaktør for GAFFA.no siden 2015 og han har skrevet og fotografert for magasinet siden 2011.

- Hvor mange er det i Gaffa i dag?

- Vi er to stykker som er fulltidsansatte, samt NTB-avtaler og litt freelans, sier Litleskare til Kampanje.

Sjefsredaktøren skriver sammen med redaksjonsleder Ellen Lund at de vil takke alle som har vært med på skape Gaffa.

- Inntil videre ønsker vi å takke alle de dyktige skribentene, fotografene og videografene som de siste årene har jobbet hardt for å skape GAFFA.no sammen med oss, alle vi har jobbet med ellers i bransjen – og ikke minst dere som leser og engasjerer dere rundt det vi skriver om.

Gaffa skriver at avgjørelsen skjer på tross av gode lesertall og en stor følgerskare i sosiale medier. Gaffa Norge har på Facebook nærmere 25.000 følgere og flere av dem gir uttrykk for at de syntes situasjonen er trist i kommentarfeltet, samtidig som mange takker for godt lesestoff.

Litleskare og Lund avslutter meldingen med en oppfordring om å fortsatt støtte kulturlivet.

- Vi oppfordrer alle til å nyte en god plate, se en film eller fordype dere i en serie nå. Ikke glem å fortsette å støtte kulturlivet vi alle er så glade i. Og ta vare på dere selv og de rundt dere. 

Gaffa er opprinnelig et dansk musikkmagasin som kom ut for første gang i 1983. Norske Gaffa ble etablert høsten 2011.

Les også: Annonsesalget stuper – og papiravisene rammes hardest: - Det er svarte natta