Allerede før «Twin» har fått premiere på NRK her hjemme, er det klart at BBC kjøper rettighetene til den første norske tv-serien med Kristofer Hivju. 

- Vi opplever enorm interesse for «Twin» blant kjøpere, og vi er veldig glade for å ha så mange prominente kringkastere og distributører om bord allerede. Serien har en høyprofilert skandinavisk cast, høy produksjonsverdi og er en av de nordiske TV-seriene innen spenningsdrama det knyttes størst forventninger til. Publikum kan forvente seg fantastiske bilder fra pittoreske Lofoten, så vel som en historie som både begeistrer og beveger sitt publikum, sier Susan Wendt i Trust Nordisk, seriens internasjonale distributør.

- Dette er helt fantastisk og føyer seg godt inn i rekken av norske serier som lykkes stadig bedre. Norge har virkelig satt sitt preg internasjonalt på dramaserie-fronten, sier Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

Les også: Norsk drama-boom til over 600 millioner kroner - her er årets mest sette dramaserier

Mener andre land vil følge etter BBC
Samtidig kommer nyheten om at Viaplays storsatsing «Wisting» med Sven Nordin, Mads Ousdal og Matrix-legenden Carrie-Anne Moss, skal vises på BBC Four i Storbritannia. Det bekreftes av Viaplay via en pressemelding. 

«Wisting» er basert på Jørn Lier Horsts bøker «Hulemannen» og «Jakthundene», og serien slo alle rekorder på både visningstall og salgstall for strømmetjenesten Viaplay da den ble lansert i april i år.

Sven Nordin er begeistret for at «hans» krimserie eksporteres til Storbritannia.

- Det er helt fantastisk at krim fra det kalde nord når kontinentet! Jeg tror og håper serien vil falle i smak for et stort utenlandsk publikum. «William Wisting» og jeg er kjempeglade og stolte, sier han i pressemeldingen.

- For oss er dette fantastisk, rett og slett, sier serieskaper og regissør Trygve Allister Diesen.

- Vi jobbet hele tiden målbevisst for å lage en norsk serie som resten av verden også ville se, og da er et BBC-salg den beste bekreftelsen vi kan få. Det er et trangt nåløye, så når BBC først kjøper en serie, følger gjerne andre land og kanaler etter. Dette er et solid klapp på skuldra til alle som har vært involvert, både foran og bak kamera. Vi har jo sett britisk krim i alle år, så det er fint å gi litt tilbake, sier Diesen.

Viaplay-sjef: – Vi har globale ambisjoner
Den norske Viaplay-sjefen Børge S. Nielsen er glad for at enda flere har fått øynene opp for det som har vært tidenes mest populære norske Viaplay-serie. Skal vi tro Nielsen, vil flere originalproduksjoner finne hjem utenfor Norden også i fremtiden.

- Vi har globale ambisjoner med seriene vi lager. I tillegg til at serier som «Wisting» og «Besatt» gir oss unikt innhold og et konkurransefortrinn i Norden, ønsker vi å selge de i andre markeder. Dette er en av flere grunner til at vi investerer mye i egne serier, forteller Nielsen.

Les også: «Wisting» rammes av TV-streiken