Etter det Kampanje erfarer, avvikler Warner Bros. International Television Production driften i Norge. De ansatte skal ha blitt informert om avgjørelsen mandag denne uken.

Kampanje har vært i kontakt med Skjalg Solstad, som har fungert som daglig leder det siste året. Han bekrefter opplysningen.

- Warner Bros International Television Production, som er Warner Bros Norges eiere, har besluttet å avvikle produksjonsvirksomheten i Norge. Det har vært viktig for oss at så mange som mulig av våre mangeårige kunder og samarbeidspartnere fikk høre dette fra oss og ikke via ryktebørsen eller Kampanje. Derfor brukte vi store deler av gårsdagen på å kontakte disse direkte, skriver han i en e-post til Kampanje.

- Deres ansatte skal ha fått beskjed om avvikling eller en mulig konkurs på mandag. Stemmer dette?

- Det stemmer at de ansatte i Warner Bros. Norge fikk den tunge beskjeden om avvikling mandag ettermiddag. Det er ikke snakk om konkurs, men en styrt prosess både med hensyn til ansatte og kunder.

Selskapet har per i dag sju faste ansatte, ifølge Solstad.

- Nå fokuserer vi på å støtte hverandre.

Mistet store kontrakter
Warner Bros. gjorde sitt inntog i det norske markedet gjennom kjøpet av nederlandske Eyeworks og det norske selskapet Eyeworks Dinamo i 2014.

Den amerikanske mediegiganten møtte raskt på store utfordringer i det norske tv-markedet. I 2017 ble omsetningen redusert med 33 prosent som følge av at selskapet mistet store kontrakter med Norsk Tipping. Det resulterte i et tap på 8,9 millioner kroner, og i fjor høst valgte ledelsen for første gang i selskapets 20 år lange historie å nedbemanne. Da var det også over og ut for tidligere Warner Bros-sjef Odd Arvid Strømstad, som ledet selskapet han i sin tid etablerte som Dinamo Film og TV i 19 år.

I sommer skrev Dagens Næringsliv at problemene fortsatte i regnskapsåret 2018 med et underskudd på 17,6 millioner kroner. Da hadde selskapet også mistet jobben med å produsere «Kakekrigen» for Discovery-kanalen Fem og Fredspriskonserten, som ble avlyst i fjor.

- Har den økonomiske situasjonen forverret seg i 2019? Styrer dere mot nytt underskudd?

- Ja, vi styrer mot nytt underskudd i 2019, til tross for resultatforbedring fra 2018, sier Skjalg Solstad til Kampanje.

Les mer: Store jobbkutt i Warner Bros: - Føles urettferdig og forferdelig

Aktuell med ny TV 2-satsing
I år har Warner Bros. Norge produsert «Første Date» for TVNorge, og «Sporløs» og «Glow Up» for TV 2. Sistnevnte er ferdig innspilt og skal etter planen vises på TV 2 Sumo i høst.

- Vi er informert om at de trekker seg ut av Norge, men det får ingen konsekvenser for TV 2, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 til Kampanje.

Skjalg Solstad i Warner Bros. Norge forteller at de vil fullføre produksjonene som er i gang.

- Ja, vi har produksjoner og våre forpliktelser til våre kunder består. Vi skal selvfølgelig fullføre disse, det er viktig både for oss som jobber her og for Warner Bros.

Finansdirektør Stine Ore har allerede sluttet i selskapet.

- Stine Ore begynner i ny jobb i Oslo kommune 1 oktober. Hennes jobbskifte har ingen sammenheng med beslutningen om avvikling av Warner Bros' virksomhet i Norge, sier Solstad.