Det største tv-produksjonsselskapet til Nordic Entertainment Group i Norge, Monster Entertainment, fortsetter omsetningsveksten og er nå tilbake over 200 millioner kroner på topplinjen.

Det er bedre enn både 2017- og 2016-omsetningen, men fortsatt et stykke unna toppårene fra midten av dette tiåret på nærmere 300 millioner kroner. Den gang produserte Monster også «Idol» og «Norske Talenter» som i dag er tatt over av konkurrenten Fremantle.

- Vi har en økning og en inntektsvekst på nesten ti prosent som vi er veldig fornøyd med, sier Monster-sjefen Ingvild Daae.

Lover mer true crime
Hun sier veksten først og fremst kommer fra nye programsatsinger som tv-produksjonsselskapet har fått på skjermen til sine kunder i tv-markedet. Her er det særlig den nye true crime-sjangeren som har bidratt til inntektsveksten.

- Både «Gåten Orderud» og «Drapet i Holmenkollen» var to slike prosjekter. Vi fikk opp flere produksjoner innenfor en ny sjanger og klarte med det å øke omsetningen med true crime, sier Daae.

I tillegg utviklet Monster et nytt underholdningsshow for NRK som het «Ti på topp» med Staysman.

- Utviklingsavdelingen har levert flere gode prosjekter som vi får i produksjon.

- Har true-crime-sjangeren gitt mersmak og blir det flere true crime-serier fra Monster?

- Jeg kan ikke si så mye konkret, men vi jobber med flere store nye prosjekter.

- Og det er fortsatt mer materiale å ta av?

- Ja, det er det. «Oslo Killing» er en sak fra 1970-tallet, så det finnes fortsatt mye å ta av.

God på underholdning:

Monster-sjefen Ingvild Daae er god på underholdning og kan skilte med omsetningsvekst og resultatvekst i lokomotivet i Monster-familien, Monster Entertainment. Underholdningsdelen av Monster tjente 14 millioner kroner i fjor.

Jobber med Netflix
Dermed kan Daae og resten av Monster-gjengen notere seg for et overskudd på 14 millioner kroner, opp 1,5 million kroner fra 2017. 

- Går det bedre i norsk tv-produksjonsbransje for tiden?

- Det er fortsatt små marginer i tv-bransjene og det er store endringer i markedet. Det handler fortsatt om å produsere godt innhold. Det er det som betyr noe og at det blir flere sesonger av produksjonene dine, sier hun.

Som en del av Monster-familien ligger også dramasatsingen Monster Scripted som er i gang med å utvikle flere nye serier for blant andre Netflix. Scripted hadde et veldig godt år i 2017 om en hensyntar produksjonen av «Grenseland» for TV 2. 

I 2018 ble det imidlertid et underskudd på 3,2 millioner kroner for selskapet som står bak store dramaproduksjoner som «Nobel» og «Halvbroren.» 

- Vi gjorde gode penger i 2017, så fjoråret ble mer et utviklingsår. Vi gjør investeringer i selskapet for å levere til flere kunder og plattformer, og utvikler serieformater til både norske og utenlandske aktører. Jeg tror kombinasjon av de to blir veldig viktig i fremtiden, sier hun.

Monster er i dag i gang med produksjonen av grøsserserien «Blodtur» på vegne av Netflix. Neste år skal de også i gang med opptakene til en ny dramaserie om 

Tidligere i år ble det også kjent at tidligere politisk kommentator Frithjof Jacobsen meldte overgang til Monster. Jacobsen sluttet i VG i januar, samtidig som det ble kjent at han var i ferd med å innlede et forhold til Ap-politiker Jette Christensen.

Les mer: - Frithjof Jacobsen har en relasjon som ikke er forenlig med rollen som VG-kommentator

- Når får vi se hva Jacobsen jobber med på skjermen?

- Du må nok vente til 2020.

Her kan du se alle tallene til Monster Entertainment i 2018. Alle tall i MNOK. 

Monster Entertainment 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 200,7 183,5 + 9,4
Driftsresultat 14,0 12,5 + 12,0
Resultat før skatt 14,6 13,0  + 12,3

Her kan du se alle tallene til Monster Scripted* i 2018. Alle tall i MNOK.

Monster Scripted 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 27,0 38,1 - 29,1
Driftsresultat - 2,7

-3,7

-
Resultat før skatt - 3,2 - 4,9 -

Den store dramaproduksjonen «Grenseland» ble skilt ut av Scripted gjennom etableringen av eget selskap slik at Scripted-tallene fra 2017 ikke viser det fulle bildet.