I går ble det kjent at Frithjof Jacobsen hadde sagt opp sin stilling som politisk kommentator i VG. I dag letter både VGs sjefredaktør Gard Steiro og Jacobsen selv på sløret.

- Første nyttårsdag informerte Frithjof Jacobsen politisk redaktør Hanne Skartveit om at han hadde fått en nær relasjon til en politiker. Etter dette har han ikke skrevet kommentarer eller deltatt i podkasten Giæver & Joffen. Han siste tekst ble publisert 2. januar, skriver Gard Steiro i en kommentar på VG.

Han skriver videre at Jacobsen og ledelsen i VG er enige om at «relasjonen ikke er forenlig med hans virke som kommentator».

- Vi kan ikke gå inn i detaljer om relasjonens varighet, det tilhører den personalmessige behandlingen av denne saken. Men vi kan si klart at det som har skjedd, er et brudd på vår kontrakt med leserne. Det er vi lei oss for, skriver VG-redaktøren.

I et intervju med Medier24 forteller Frithjof Jacobsen hvilken politiker det er snakk om.

- Jeg slutter i VG fordi jeg ønsker å etablere et forhold til Jette Christensen og det er ikke forenelig med å være kommentator i VG. Jeg kan ikke være en politisk kommentator og samtidig være sammen med en politiker da var den naturlige konsekvensen at jeg må finne meg noe annet å gjøre, sier han til Medier24.

Jette Fugelsnes Christensen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og sitter i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Jacobsen avviser i intervjuet at det gryende forholdet har påvirket hans virke som politisk kommentator i VG.

- Jeg kan ikke se at jeg har gjort det på noen som helst måte, nei. Jeg har skrevet mine kommentarer og meninger i VG helt fritt og ubundet. Jeg har fått reaksjoner på min journalistikk fra høyre og venstre. Noen ganger blir jeg beskyldt for å være rød og andre ganger blå. Hvis man går gjennom og prøver å finne en partipolitisk linje i mine kommentarer, så har hvert fall ikke jeg funnet det, sier han.