Verdien av Premier League fortsetter å stige, viser ferske omsetningstall fra salget av de internasjonale tv-rettighetene til engelsk fotball.  Samlet har Premier League, som forvalter rettighetene til å vise kampene fra det mange mener er verdens beste fotball-liga, solgt internasjonale tv-avtaler for nærmere 50 milliarder norske kroner eller 4,2 milliarder pund.  Det er en økning på rundt 30 prosent.

Les også:

Øker internasjonalt
Samlet har verdien på rettighetssalget for de neste tre sesongene frem til 2022 internasjonalt dermed steget med én milliard pund, opp fra 3,2 milliarder pund som var summen for de foregående tre årene.

- Økningen på det internasjonale rettighetssalget bidrar til at klubbene kan fortsette å investere i lagene sine og sikrer tre år til med konkurransedyktig fotball, sier den midlertidige Premier League-sjefen Richard Master til Financial Times.

Dersom en tilsvarende økning fant sted på det norske markedet alene, ville det tilsi en samlet pris som TV 2 betalte på over 2,3 milliarder kroner. Prisen TV 2 betalte i fjor sommer for tre år med engelsk fotball er aldri blitt bekreftet, men Kampanje har tidligere antydet at det ble en prisvekst og at prisen denne gangen endte på over to milliarder.  

Les også: 

Uansett utfall i Norge, kan Premier League dermed nesten doble inntektene som kom fra salget på det britiske markedet alene.  I februar kjøpte Sky og BT majoriteten av kampene på det engelske markedet 4,46 milliarder pund for perioden 2019 til 2022.

Det var betydelig ned sammenlignet med de 5,4 milliarder pund som ble summen på det britiske markedet ved forrige auksjon, men her spekuleres det i at Amazon i tillegg skal ha bladd opp rundt 500 millioner pund for en mindre pakke med tv-kamper slik at summen nasjonal ikke gikk ned med full så mye.

Men selv om prisen nasjonalt denne gangen falt, klarer Premier League med inntektene fra det internasjonale rettighetssalget på å holde inntektene fra rettighetssalg opp og tv-industrien er fortsatt en melkeku for engelsk fotball. 

De nye tallene viser at tv-rettighetene for Premier League i fotball er verdt over 100 milliarder kroner for de tre neste årene.