For noen uker siden kunne Kampanje melde at magasinet Altså - som blant annet Sigrid Bonde Tusvik står bak - hadde klart å opparbeide en base på 2000 abonnenter og samlet inn over én million kroner i folkefinansiering. Nå har altså første utgave av magasinet gått i trykken, med et opplag på 7000 eksemplarer. Abonnementstallet har doblet seg til 4000.

Til Kampanje forteller sjefredaktør Ida Eliassen-Coker at de har forsøkt å lage innhold som mange vil lese.

- I første utgave har vi forsøkt å rekke over mange temaer vi vet leserne våre vil høre om. Alt fra to store hovedreportasjer, om abort og AI, til intervjuer med spennende gründere. Vi har spalter av både erfarne skribenter og helt nye stemmer, samt småstoff om alt fra sex til bærekraft. Før vi startet hadde vi en større spørreundersøkelse, og fikk jevnt over høre at kvinner vil ha mer substans.

Det er ingen annonser i første utgave – all reklameplass er gitt bort.

- Vi har også gitt bort all reklameplassen vår til kvinnelige kunstnere. Vi ville tilby dem et utstillingsvindu siden de får så mye mindre oppmerksomhet og inntekt enn sine mannlige kolleger og fikk over 100 henvendelser. Så nå har vi endt opp med å vise fram 20 flotte kunstverk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Reportasje fra Kautokeino:

Dette er én av de store reportasjene i magasinet - med tekst av Ann-Mari Gregersen og foto av Heidi Dokter.

I arbeidet med magasinet forteller Eliassen-Coker at de har klart å få med seg flere skribenter og andre bidragsytere enn de hadde forventet.

- Vi har fått enda flere flinke bidragsytere enn vi hadde regnet med. Vi hadde ikke trodd at vi skulle kunne skryte av så mange flinke bidragsytere: Vi har spalter av Anita Krohn Traaseth, Sigrid Bonde Tusvik, Iselin Shumba, Lisa Tønne, Marta Breen, Sunniva Rose og Nancy Herz og flere nye skribenter vi har «oppdaget», forteller hun.

Designet på magasinet er laget med tanke på at innholdet står i sentrum.

Vi var vanvittig heldige som fikk designerne Kristin Sauge og Randi Larsen med på laget, sier Eliassen-Coker.

- Designet på magasinet skal aldri stjele oppmerksomheten fra innholdet. Det skal heller underbygge sakene. Altså har derfor en ren struktur med visuelle flater der alt kan skje, og dermed gi leseren en ny opplevelse fra sak til sak. Fordi vi ikke skal selge magasinet i løssalg, kun som abonnement, kan coveret leve sitt eget liv uten masse innsalgstekst. Vi er så stolte av fotoserien av Maria «piateed» Stavang tatt av fotograf Julie Pike. Et bilde sier mer enn tusen ord, avslutter hun.

Redaksjonen har foruten Eliassen-Coker bestått av innholdsredaktør Marte Garmann og det er Randi Fuglehaug som har stått for redigering.

Les også: Bonde Tusvik henter folk til ny magasin-satsing: - Har kunnet velge fra øverste hylle

Starter magasin:

Sigrid Bonde Tusvik og Ida Eliassen-Coker står bak kvinnemagasinet Altså, og har hentet inn stemmer som og Anita Krohn Traaseth, Marta Breen, Lisa Tønne, Sunniva Rose. Foto: Marte Garmann