Komiker Sigrid Bonde Tusvik har sammen med Ida Eliassen-Coker tatt initiativ til en satsing på et nytt magasin på papir – helt uten reklame. Og allerede før en eneste utgave er produsert, har kvinnene bak magasinet «Altså» klart å få 2000 abonnenter og over én million kroner i folkefinansiering.

- Nå er bemanningskabalen lagt, og også blant dem som skal stå for produksjonen av magasinet har Altså kunnet velge fra øverste hylle, mener Eliassen-Coker.

Teamet består av Marte Garmann som er hentet inn som innholdsredaktør. Hun kommer fra presse- og forlagsbransjen, og har vært fotograf og redaktør i 20 år, samt at hun driver sitt eget forlag. Randi Larsen er selvstendig næringsdrivende seniordesigner og rådgiver. Før dette kom hun fra Scandinavian Design Group og Try/Apt.

Kristin Sauge har over 20 års erfaring som art director fra reklamebransjen i Oslo og New York. Etter 12 år i Try startet hun i 2015 for seg selv, og jobber i dag som AD, designer og kommunikasjonsrådgiver.

Til spaltene er kjente navn som og Anita Krohn Traaseth, Marta Breen, Lisa Tønne, og Sunniva Rose hentet inn som bidragsytere. Det skal ikke være noe reklame i magasinet - og i første utgave skal reklameflatene brukes som utstillingsvinduer for kvinnelige kunstnere.

- Med tanke på den voldsomme responsen vi har fått før en eneste side er trykket, er det tydelig at vi har truffet en nerve og at det er mange som ønsker en motvekt til all overfladiskheten, sier Eliassen-Coker, som også kan fortelle at grafisk profil for magasinet lanseres neste uke.

Per nå jobber Eliassen-Coker, Garmann, Sauge og Larsen full tid med magasinet - ved siden av andre prosjekter, og det er Bonde Tusvik og Eliassen-Coker som er eiere.

Kreativt team:

Disse skal ha ansvar for innhold, design, layout og kreativitet i det nystartede kvinnemagasinet Altså. Fra v: Marte Garmann, Kristin Sauge og Randi Larsen. Foto: Magasinet Altså