Etter det Kampanje erfarer, har Nordic Entertainment Group lagt nærmere én milliard kroner på bordet for å sikre seg rettighetene til å vise noe av den aller mest attraktive vintersporten bare i Norge.

Det er en kraftig prisøkning fra forrige gang rettighetene var i spill, og NRK la ut 400 millioner kroner for en lignende vintersportspakke.

Kringkastingssjefen sier prisen til slutt ble for høy for NRK.

- Det er ikke mulig for oss å bruke så mye penger på denne type innhold og rettigheter. Det er tydeligvis andre som har denne type penger, sier Thor Gjermund Eriksen til Kampanje.

Les mer: Tapte budkampen om vintersporten - prisen skal ha landet på én milliard i Norge

- Ikke veldig overraskende
Administrerende direktør i TV 2, Olav Sandnes, bekrefter at også de har vært interessert i rettighetene.

- Vi er interessert i all idrett som går på tv, og det er ikke veldig overraskende at vi har fulgt denne prosessen tett. Utover det kommenterer vi ikke prosesser eller prisnivåer, sier Sandnes til Kampanje.

- Ble det for dyrt for TV 2?

- Vi kommenterer ikke utover det vi nå har sagt - at vi har vært en del av prosessen - så endte det med at det er Nent som får rettighetene. Jeg er helt sikker på at de forvalter de så godt som mulig. I TV 2 pleier vi å si at rettigheter er til leie, ikke til odel og eie, og nå er det Nent som leier de i fem år.

- Skulle dere helst sett at det var NRK og ikke Nent Group som fikk rettighetene?

- Vi bryr oss om oss selv og skulle gjerne ha sikret oss rettighetene. Det gjorde vi ikke, men vi ønsker Nent lykke til.

Hamstrer sportsrettigheter
For Nordic Entertainment Group har det trolig vært like viktig å holde TV 2 unna rettighetene som det har vært å kuppe dem fra NRK, som de ikke er i direkte konkurranse med, verken om annonsekroner eller brukerinntekter.

Som et selskap som nylig ha gått på børs, er rettighetene også viktige for å sikre oppmerksomhet og for å overbevise investorene om at de er et vekstselskap.

Siden juni 2018 har Nent Group kjøpt eller fornyet en rekke store sportsrettigheter, som blant annet Bundesliga, Ligue 1, Formel 1, IndyCar, EM og VM i håndball, European Tour og Ryder Cup i golf.

- Kommenterer aldri pris
Nent-sjef i Norge, Vegard Klubbenes Drogseth, vil ikke kommentere prisen på rettighetene.

- Vi kommenterer aldri pris, sier han til Kampanje.

- Men hvordan skal dere hente tilbake det dere har betalt for disse rettighetene?

- Det er noe av det vi kommer tilbake til. I dag feirer vi og gleder oss over at vi har fått rettighetene, så kommer vi tilbake til hvordan vi formidle dette og hente inntekter, sier han.

- Mange tar for gitt at dette nå havner bak betalingsmur?

- Man skal ikke ta noe for gitt. Vi ønsker at vinteridretten skal være bredt tilgjengelig, men vi må komme tilbake til hvordan vi skal løse det. Du må huske på at dette er i 2021, og vi må bruke tid på å legge den type planer. 

Les mer: TV3-eier kjøper ski-rettigheter – nå rakner vintersporten for NRK