Tirsdag inviterte Fredrik Solvang til et blogg-oppgjør i «Debatten» på NRK1. Der møtte Kristin Gjelsvik blogg-kollegaen hun har kalt for Norges farligste forbilde, Sophie Elise Isachsen. Bakgrunnen for kritikken er blant annet et blogginnlegg Isachsen har skrevet om komplekser hun har for et høyt hårfeste og hvordan hun har fått tatovert på seg hårstrå. Bloggeren har senere valgt å slette innlegget og lagt seg flat for kritikken.

Sendingen ble sett av 511.000 i snitt, viser ferske tall fra Kantar Medias tv-undersøkelse. Bare debatten om strømpriser 31. januar har hatt flere seere av de 21 sendingene så langt i år. Den sendingen ble fulgt av 519.000 seere.

Les også: Flertall på Stortinget for forbud mot «fiks rumpa»-reklame

Redaksjonssjef Solveig Tvedt i NRK gleder seg over tallene.

- Det er klart vi synes det er kjempestas. Generelt har «Debatten» hatt gode seertall i det siste, vi vil jo at flest mulig skal se det vi driver med, sier hun til Kampanje.

Hun forteller at de hadde en anelse om at sendingen kunne komme til å engasjere mange.

- Ja, vi hadde det, for Ingunn Solheim hadde også en blogg-debatt for ett års tid siden, og vi så at det skapte engasjement blant yngre seere, men man vet jo aldri, og særlig ikke med lineær-tv.

62.000 seerne var under gårsdagens sending var under 30 år. Det er en tredobling sammenlignet med snittet i denne aldersgruppen så langt i år. Flest seere var det i aldersgruppen 50 til 66 år med 194.000. I gruppen 67 år og oppover var det færre seere enn vanligvis, 144.000 mot et snitt på 177.000 hittil i år.

- Har det vært et mål for dere å tiltrekke dere yngre seere?

- Ja, det er det. Vi vil veldig gjerne nå så bredt som mulig, det er ikke sånn at vi synes det er flott at alderssnittet stadig blir eldre. Samtidig er vi realister, vi ser at lineær-tv har en lavere andel seing enn før og at yngre bruker andre plattformer.

- Er dere samtidig redde for å skyve fra dere eldre seere når dere tar opp blogg som tema?

- Erfaringen er at det blir ikke færre eldre som ser hvis vi har temaer som berører ynrge aldersgrupper. Vi får flere unge seere enn vi mister eldre.

Redaksjonssjefen er fornøyd med avviklingen av gårsdagens debatt og forteller at det var viktig for NRK at Sophie Elise Isachsen ikke ble stående alene og forsavre seg.

- Vi var klar over det i forkant, at vi ikke kunne ha henne alene mot røkla. Det var viktig å få med Helene Skjeggestad (Aftenposten-journalist, red. anm) som hadde litt andre perspektiver og debatterte mot Gjelsvik og de som stod på motsatt side. Det er alltid en fare når kritikken går så hardt og personlig til verks som den gjør her, men Sophie Elise er en tøff jente, så jeg synes det gikk bra, sier Solveig Tvedt.